Web Analytics

A fost aprobată a treia doză pentru a adulți a vaccinului Vaxzevria produs de AstraZeneca

de | 23.05.2022 12:38 | Actualitate

Compania farmaceutică britanică Astrazeneca a anunţat, luni, că Agenţia Europeană a Medicamentelor a aprobat a treia doză pentru adulţi în Uniunea Europeană a vaccinului Vaxzevria anti-COVID, transmite Le Figaro.

Citește și: Termocentrala Mintia va fi scoasă la vânzare! Care este prețul de pornire al licitației

”Profesioniştii din domeniul sănătăţii pot folosi acum Vaxzevria ca a treia doză la pacienţii care au primit anterior doze de Vaxzevria sau un vaccin cu ARN mesager aprobat în Uniunea Europeană”, se arată într-un comunicat pe site-ul Agenţiei Europene a Medicamentelor. Agenţia Europeană a Medicamentelor a aprobat a treia doză a vaccinului Vaxzevria ”după un set suficient de dovezi care demonstrează o creştere a răspunsului imun după administrarea celei de-a treia doze de Vaxzevria” în urma a două doze de vaccin Astrazeneca sau a altuia aprobat în UE, potrivit unui comunicat de pe site-ul agenţiei, relatează News.ro.

Citește și: Reportaj în iadul defrişărilor, la 1.700 m altitudine. Acum se replantează aici 100 ha de molid

Gigantul farmaceutic a înregistrat o creştere a vânzărilor în primul trimestru, în special datorită medicamentelor sau vaccinurilor împotriva Covid-19, dar a precizat că se aşteaptă la o scădere bruscă a vânzărilor acestor medicamente în restul anului pe măsură ce ”ameninţarea Covid-19 se retrage”. Vaccinul creat în colaborare cu Universitatea din Oxford nu a fost ales de guvernul britanic pentru campania sa de rapel, deşi a fost unul dintre primele apărute pe piaţă şi a fost printre vaccinurile preferate în campania primelor două doze în Marea Britanie. De asemenea, vaccinul nu este aprobat în Statele Unite.

Articol scris de Antoniu Neguț

Distribuie!

0 Comentarii