Web Analytics
scris luni, 08.07.2024

Euro 2024. Când se joacă semifinalele: Spania – Franța și Anglia – Olanda

Spania – Franța și Olanda – Anglia sunt cele două semifinale de la Euro 2024. Fiecare din cele 4 naționale a avut un meci extrem de complicat în „sferturi”. 3 dintre ele au avut nevoie de prelungiri pentru a obține „biletele” pentru semifinale.

Euro 2024. Când se joacă semifinalele: Spania – Franța și Anglia – Olanda

Programul complet al semifinalelor de la Euro 2024: Marți, 9 iulie: Spania – Franța, ora 22:00, Allianz Arena, Munchen; Miercuri, 10 iulie: Olanda – Anglia, ora 22:00. Finala va avea loc pe 14 iulie, pe Olympiastadion, din Berlin, de la ora 22:00.

Citește și: EURO 2024. Olandezii merg în semifinale după un meci în care turcii au condus și s-au învins prin autogol

Spania a avut parte de un test dificil în „sferturi”, chiar cu țara gazdă, Germania. Spania a condus cu 1-0 până spre final, dar a fost egalată în minutul 89. În cele din urmă, selecționata lui Luis de la Fuente a dat lovitura în prelungiri, grație reușitei lui Mikel Merino, și s-a calificat în semifinale.

Franța nu numai că a avut nevoie de prelungiri, ci și de lovituri de departajare pentru a ajunge în penultimul act al competiției. A remizat cu Portugalia, scor 0-0 după 120 de minute și s-a impus la loviturile de departajare, după ce niciun jucător francez nu a ratat. Joao Felix nu a reușit să înscrie de la punctul cu var, iar francezii se vor duela cu spaniolii.

Cealaltă finalistă se va alege dintre Olanda și Anglia. Olanda a fost chiar adversara României din „optimile” Euro 2024. Batavii ne-au învins fără drept de apel, scor 3-0, și au revenit și în meciul din „sferturi” cu Turcia. Deși au fost conduși, olandezii au întors rezultatul și luptă pentru calificarea în marea finală. Anglia nu a impresionat la acest turneu final. Selecționata lui Southgate s-a chinuit teribil cu Slovacia în „optimi” și cu Elveția în „sferturi”. A avut nevoie de prelungiri în ambele meciuri pentru a se califica. În „optimi” a câștigat în prelungiri, iar în „sferturi” s-a impus la loviturile de departajare.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Dani Coman faţă cu reacţiunea…

Prin demiterea lui Dică de pe banca alb-violetă, Dani Coman a demonstrat că are sânge rece de președinte. Chiar declarația lui, din interviul...

Din ediția tipărită

Dănuţ Bica are promis un loc în CNA

Cu o cotă de Unirea Slobozia să bată FCSB, la pariuri, senatorul Dănuț Bica își va lua adio de la Parlament, după două mandate. A fost plasat, ca să...