Web Analytics

Doi ruși care au traversat Strâmtoarea Bering cu o barcă și au ajuns în Alaska cer azil politic în SUA

de | 7.10.2022 03:22 | Actualitate, Home

Doi cetățeni ruși au cerut azil în Statele Unite ale Americii după ce au traversat Strâmtoarea Bering cu o barcă și au ajuns în Alaska, relatează CNN. Deși în punctul cel mai îngust, distanța dintre Rusia continentală și Alaska este de circa 88,5 kilometri, cazul a luat prin suprindere și a ajuns să fie discutat inclusiv la nivel de senatori.

Cei doi au ajuns marți pe insula Saint Lawrence din vestul statului Alaska și se află acum în custodia federală la Anchorage pentru a fi verificați și controlați, a confirmat miercuri guvernatorul Alaskăi, Mike Dunleavy, într-o conferință de presă.

Citește și: Cazul triplei crime de la Stoeneşti a ajuns la CEDO

Ulterior, cei doi vor intra în procedura prevăzută de legislația referitoare la imigrație. „A fost o surpriză pentru noi”, a mărturisit guvernatorul. „Cine știe ce se va întâmpla în viitor dacă mai multe persoane din Rusia vor încerca să părăsească Rusia prin strâmtoarea Bering”, a comentat el.

De asemenea, guvernatorul american a mai avertizat că în prezent zone din nord-vestul Alaskăi sunt lovite de furtună, iar traversarea Strâmtorii Bering în următoarele două zile, indiferent prin ce mijloace, ar putea fi periculoasă. „Acest incident arată clar două lucruri: în primul rând, poporul rus nu vrea să lupte în războiul de agresiune al lui Putin împotriva Ucrainei”, a declarat senatorul Dan Sullivan, care s-a alăturat într-o declarație pe această temă senatoarei Lisa Murkowski.

Citește și: Talentaţii elevi de la „Dinu Lipatti”, make-up artişti pentru exerciţiile de simulare ale ISU

„În al doilea rând, având în vedere proximitatea Alaskăi față de Rusia, statul nostru (Alaska) are un rol vital de jucat în asigurarea securității naționale a Americii”, a mai punctat senatorul Sullivan.

Foto: descriptiv

Articol scris de Antoniu Neguț

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *