Web Analytics
scris vineri, 23.09.2022

Dezvăluiri. Comandantul Cristian Mihalcea loveşte din nou: „Am înţeles că dl ministru Bode a cerut personal dosarul meu”

Domnule comandant, care mai e situația dvs? Sunteți șef al Poliției Mioveni și vă judecați în continuare cu IPJ Argeș?

– Da. Dar mai întâi vreau să invoc în apărarea mea Legea 571/2004 privind protecția personalului din autoritățile publice. Legea avertizorului public, ca să înțelegem mai clar. Am acționat în instanță o decizie a IPJ Argeș, și nu numai eu, ci și alți polițiști tineri cărora eu, într-un interviu cu dvs, de anul trecut, le-am cerut să nu se mai lase călcați în picioare de șefi. Și iată că doi colegi, Robert Gheorghe și Lică Florin Adrian, care au dat concurs pentru șefia a două birouri de la Economic, li s-au suspendat deciziile date de conducerea IPJ Argeș și au revenit pe funcțiile pe care le-au câștigat la concurs. Au urmat calea mea, iar instanța le-a dat dreptate.

Dezvăluiri. Comandantul Cristian Mihalcea loveşte din nou: „Am înţeles că dl ministru Bode a cerut personal dosarul meu”

„Probabil că dlui Badea nu i-a convenit că au luat ăștia doi sau mai știu eu ce s-a întâmplat?”

Să recapitulăm.

– Deci cei doi au dat concurs în vara aceasta, au luat, iar dl Badea Marian, șeful Inspectoratului, a dat o decizie de invalidare a examenelor. Probabil nu i-a convenit că au luat ăștia doi sau mai știu eu ce s-a întâmplat? La fel cum e posibil să fie și în contextul anchetei de la DNA Pitești legată de organizarea celor două concursuri.

O anchetă a DNA, trebuie să spunem asta, care vizează o acuzație de fraudare a respectivelor concursuri și implicit pe cei doi polițiști!

– Domnule, e greu cu trucarea asta! Condițiile sunt din ce în ce mai grele, și eu am dat concurs și știu ce înseamnă asta. Ceea ce îmi ridică mie un mare semn de întrebare e de ce acum s-au invalidat rezultatele și nu s-a încercat același lucru când s-a dat examen și la Pitești, la Secția 1 sau, de ce nu, chiar la Poliția Municiului? Și, să ne ierte Dumnezeu, la Poliția Municipiului erau probe destule de invalidare a examenului de acolo, că s-a greșit flagrant. Nu de către ai noștri, ci de către cei de la București.

Citește și Cms. şef Cristian Mihalcea a învins sistemul şi s-a întors la comanda Poliţiei Mioveni. ”Azi-noapte, abia la ora 2 s-au terminat mesajele de felicitare pe WhatsApp”

„Din câte știu, de la Parchet ar fi fost agreat altcineva”

Au existat suspiciuni, și a apărut și în presă lucrul ăsta, că cei doi ofițeri ar fi fost agreați și chiar împinși de la spate de către șeful poliției Capitalei, Bogdan Berechet, fost șef al Servicului Economic din IPJ Argeș, înainte de a deveni chiar șef de Inspectorat.

– Domnule, e posibil și lucrul ăsta! Deși, din câte știu eu, și credeți-mă că știu, de la Parchet ar fi fost agreat altcineva pentru respectiva funcție. Eu cred că trebuia să se discute înainte și cu Parchetul, că Parchetul lucrează totuși cu Economicul și să se pună de comun acord, dacă astea au fost într-adevăr discuțile și nemulțumirile.

Păi și e corect? Concursul e concurs, se poate înscrie oricine, nu poți împiedica pe cineva să se înscrie doar că n-ar fi agreat de Parchet…

– Da, așa e, concursul e concurs. Însă eu, și când am dat exemplu în alt ziar, am spus că poate să-ți ia concursul un băiat tânăr care să-ți învețe totul pe de rost, iar când e să aplice în practică să nu poată. Fiindcă îți trebuie ceva experiență. Ca să folosesc un termen din fotbal, îți trebuie meciuri în picioare. De exemplu, o funcție de specialist I nu poți s-a ocupi ca inspector, dar poți să dai exemen ca șef. Cum vine asta? Aici e greșeala și ea e făcută de la minister, să nu credeți că e de la IPJ Argeș, sub nicio formă!

Din nou recapitulăm, ca să înțeleagă lumea. Deci cei doi colegi, Robert Gheorghe și Lică Florin Adrian, au câștigat concursurile de la Economic, apoi acestea au fost invalidate de conducerea IPJ Argeș, iar ei au contestat măsura în instanță. Iar aceasta din urmă a dispus repunerea lor pe funcții.

– Exact cum am făcut și eu. Sunt pe funcții, însă probabil că IPJ Argeș a făcut recurs.

Ce știți? Ancheta DNA în cazul celor doi ofițeri reveniți pe funcții, continuă pe partea de fraudare a concursurilor?

– Nu știu nimic, că nu sunt eu în cauză. Eu vă pot spune despre demersurile mele.

Citește și SIPI se spală pe mâini în cazul Mihalcea şi aruncă pisica moartă în curtea IPJ Argeş

„Am avut toate avizele și aprobările. Inclusiv pe a chestorului Despescu, secretarul de stat al M.A.I ”

Bun, atunci să continuam cu cazul dvs…

– Da. Vă spuneam în precedentele interviuri, și atunci poate că nu m-au crezut mulți, că și pentru a doua mea prelungire, de încă un an la comanda Poliției Mioveni, am avut toate avizele și aprobările. Inclusiv pe a chestorului Despescu, secretarul de stat al M.A.I și inclusiv de la SIPI. De fapt, toate avizele, în proporție de 95%, se semnează de către domnul secretar de stat Despescu. Iar după semnătura domnului Despescu cine să mai intervină? Am înțeles că domnul ministru Bode a cerut personal dosarul meu. Iar ca dovadă că am dreptate, invoc adresa IGPR de la Direcția Management-Resurse Umane cu nr. 568831 din 04.01.2022, care spune așa: ”Având în vedere aspectele menționate precum și nota raport nr… din data de 27.12.2021 a conducerii Inspectoratului Județean de Poliție Argeș care precizează că nu are obiecțiuni cu privire la menținerea în activitate a polițistului, asumându-și inclusiv aspectele referitoare la integritatea profesională și morală a acestuia, propunem să fiți de acord cu menținerea în serviciu, în condițiile legii, a comisarul șef de poliție Mihalcea Cristian Ilie pentru o perioadă de încă un an, respectiv până la data de 16.01.2023”. Semnează șeful resurselor umane din IGPR, împuternicit Grecu Alexandru și mai mulți directori. Iar documentul acesta, care îmi este favorabil, e dat pe 4.01.2022. Totodată, mai subliniez ca prin adresa, nu pot să vă spun nr, însă e din data de 06.12.2021, Serviciul Județean de Protectie Internă a adus la cunoștință IPJ Argeș faptul că nu deține „date și informații despre ofițerul Mihalcea Cristian care să facă inoportună menținerea sa în activitate”.

Citește și Comisarul şef Mihalcea dezvăluie că unul dintre adjuncţii IPJ Argeş ar fi intervenit pentru un transportator care circula fără rovinietă

Decizia de trecere în rezervă a fost dată cu 4 zile înainte de răspunsul oficial de la minister

Asta înseamnă că ați avut verde și de la SIPI.

– Exact. Și apoi, deodată, nu au mai vrut să mă mențină în activitate. Mai mult de atât, ca să vedeți și dvs cum se lucrează la Ministerul nostru pe care îl conduc politicienii, mamăă, Bode..!, vă arăt o altă adresă, nr. 256372 din 18.01.2022. În care se spune „având în vedere solicitarea dvs de menținere în serviciu, Direcția Management Resurse Umane ne informează că nu a fost aprobată menținerea în serviciu a polițistului, fapt pentru care vă adresăm rugămintea de a lua măsurile”. Atenție, adresa aceasta e cu data de 18.01, transmisă chiar pe 18, în jurul orelor 14.00, că m-a sunat chiar șefa serviciului Resurse Umane. Și atunci, dacă de abia în 18 ianuarie s-a hotârât să nu mi se mai prelungească, cum îmi faci tu decizie de trecere în rezervă cu data de 14 ianuarie? Deci mi-au făcut decizie de trecere în rezervă cu 4 zile înainte să vină răspunsul de la Minister și IGPR. Evident că o să pun toate aceste documente la dispoziția instanței în procesul pe care l-am deschis. Iar de la cine mi s-a tras și care sunt persoanele care au tras sforile să nu mi se mai acorde a doua prelungire, vă dau mai multe informații în interviul de săptămâna viitoare.

(Va urma)

Citește și Cazul ginerelui corupt, Andrei Stancu, arestat de DNA

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită