Pentru că e secetă, pentru că produsele de orice fel s-au scumpit peste măsură, se vorbește tot mai mult despre alimentele de bază ale românilor. Sunt ele suficiente? Cine le produce? Cât vor ajunge să coste?
Citește și: Voucherele pentru alimente au o perioadă de valabilitate. Cât timp pot fi utilizate?
Ei bine, pe o Hartă alimentară a României, realizată în noiembrie anul trecut de către Ziarul Financiar, județul Argeș figura cu 37 de fabrici de procesare a alimentelor de bază: opt erau pentru carne, patru pentru lapte, trei pentru ouă (centre de ambalare) și 22 erau unități de fabricare a pâinii.
În luna noiembrie 2021, România număra 457 de fabrici de procesare a laptelui şi a cărnii, cu o capacitate de procesare de câteva tone sau câteva sute tone/zi, 1.930 de unităţi de fabricare a pâinii, unde erau incluse şi brutăriile, şi 146 de centre de ambalare a ouălor, conform calculelor ZF pe baza datelor colectate de pe site-ul Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor.
0 Comentarii