Web Analytics

Cum a fost la apel / Condamnare de 30 de ani pentru grănicerul francez care a ucis-o pe tânăra din Godeni

de | 29.09.2021 14:16 | Actualitate, Dezvăluiri

S-a încheiat definitiv procesul de crimă din Franța pentru uciderea, în 2016, a unei tinere din Muscel. Mihaela Miloiu, din comuna Godeni, avea 18 ani când a fost brutal omorâtă, cu peste douăzeci de lovituri de cuțit, iar cel acuzat a fost un lucrător de frontieră care i-a fost client. Pe baza probelor ADN, Alexandre Verdure a fost condamnat în primă instanță la 20 de ani de detenție. Avocatul său a solicitat redeschiderea cazului, apelând și la serviciile unor criminaliști francezi care au adunat probe și indicii inclusiv în România. Apelul s-a judecat în perioada 22-24 septembrie.

Citește și Dosarul proxeneţilor. Motivarea prin care judecătorul Gheorghe Neacşu l-a scăpat de puşcărie pe Dafinel Boceanu

Ce a spus la proces Iana Matei de la Asociația ”Reaching Out”

Ucisă pe 30 noiembrie 2016, Mihaela Miloiu (foto) fusese racolată de unul dintre membrii Clanului Boceanu, Dafinel, prin metoda ”Lover boy” și obligată să se prostitueze în Elveția și Franța. Trupul ei a fost găsit pe 15 decembrie. Avea fața distrusă de lovituri, astfel că a fost nevoie de o reconstrucție 3D pentru a se realiza portretul-robot. Cazul ei a devenit notoriu ca fiind cel al ”Necunoscutei din Frasnois” și a fost prezentat pe larg în presa din Franța.
Trei zile a durat procesul în apel. Au fost audiați medicul legist, anchetatori francezi și elvețieni și diverși martori. Printre aceștia din urmă s-a aflat și Iana Mattehew, cum au prezentat-o francezii, adică Iana Matei, președinta Asociației ”Reaching Out” România, cu sediul în Argeș.

Aceasta a declarat, citez ”în 20 de ani, de când mă ocup de cazuri de tinere racolate pentru prostituție, niciodată un client nu a omorât o fată. Dar cunosc situații în care traficanții de carne vie au făcut-o”. O declarație oarecum favorabilă lui Alexandre Verdure, de-abia transferat la penitenciarul din Lons-le-Saunier și care a ascultat atent toate mărturiile, la final reafirmându-și declarația că este nevinovat.

Citește și După ce specialişti în criminalistică au căutat noi probe, cazul tinerei din Godeni ucise în Franţa intră la rejudecare

Avocatul apărării a susținut că Verdure este doar o victimă a împrejurărilor

Mai ales că și tatăl său îl prezentase ca pe ”un om cinstit, simpatic și blând”, care nu ar fi fost capabil de crimă. Pe de altă parte, un expert psihiatru citat ca martor a declarat că inculpatul prezintă un pericol criminalistic extrem.
Avocatul apărării a susținut în continuare ideea că Alexandre Verdure este doar o victimă a împrejurărilor. Adică cel acuzat ar fi fost obligat să transporte trupul fetei ucise pentru a-l ascunde. Doar atât! Cât despre faptul că jandarmul de frontieră a dat declarații contradictorii în timpul anchetei și al procesului în primă instanță, Sylvain Cormier a susținut că starea de neliniște și de stres explică acest lucru.
Pe 24 septembrie, atunci când verdictul a fost anunțat, după două ore de deliberare, cei apropiați lui Alexandre Verdure s-au prăbușit. Tânărul de 34 de ani, care are un băiat cu partenera de viață, a primit 30 de ani de închisoare.

Citește și Exclusiv. Am vorbit cu doi dintre pompierii argeşeni prezenţi în infernul din insula grecească Evia

Avocatul reprezentanților tinerei ucise a ieșit din proces

O eroare de procedură a provocat stupoare în timpul procesului. Părinții Mihaelei Miloiu se constituiseră parte civilă în proces, însă în a doua zi de dezbateri avocatul acestora a părăsit sala de judecată. Atunci a aflat și el că tatăl tinerei decedase în vara acestui an, iar actul prin care îl reprezenta pe acesta nu mai era valid.
Cătălin Ioan Butoiu

Citește și Începe procesul în cazul tinerei muscelence ucise în Franţa

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii