Web Analytics
scris duminică, 29.12.2013

Porcul argeşean: scump la pulpă, mediu la ceafă şi ieftin la muşchi

Românii pot cumpăra din pieţe carnea de porc pentru masa de Crăciun cu până la 30 de lei kilogramul, în funcţie de sortimentul dorit dar și de zona în care se află. Pulpa de porc, spre exemplu, se vinde cel mai ieftin, cu 15 lei pe kilogram, în pieţele tulcene şi cel mai scump la Arad şi Iaşi, respectiv cu 20 de lei pe kilogram. Bani mai mulţi, 18 – 19 lei pe kilogram, sunt nevoiţi să scoată din buzunar şi argeşenii şi prahovenii pentru a cumpăra pulpă de porc pentru preparatele de Sărbători. Ceafa de porc poate fi cumpărată cu 22 de lei kilogramul din pieţele aflate în judeţul Argeş şi cu până la 23 de lei kilogramul din cele aflate în Vrancea. La Braşov, ceafa de porc fără os se vinde şi mai scump, cu până la 24 de lei kilogramul. Kilogramul de muşchi de porc se vinde la Buzău cu 21 de lei, în Prahova şi Argeş cu 22 de lei, iar la Braşov cu 27,7 – 28,5 lei. În ceea ce privește prețul „în viu” în județul nostru acesta oscilează între 10 și 12 lei în funcție de „prestanța” animalului. Florin Silvestru

Distribuie!

0 Comentarii

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

De la Crin, la cer senin…

La PSD Argeș, se schimbă obiceiurile de consum în materie de insucces. Înfrângerea a devenit pretext motivațional. Nu e rușine, ci, dimpotrivă,...

Din ediția tipărită

Blocaje la Kaufland Câmpulung

Nu a trecut un an de când se căuta director pentru Kaufland Câmpulung și s-au ițit provocări diverse. Mai ales că nu a scăzut nici afluența celor...

Câmpulungul fără cap(ete)

Plecarea Elenei Lasconi la războiul contra sistemului a lăsat Câmpulungul pe mâinile acoliților care luni de zile au trebuit să se lupte pe plan...

Surplus de taxiuri la Câmpulung

De peste două decenii se chinuie administrația din Câmpulung să adapteze numărul autorizațiilor taxi atribuite în vederea efectuării acestui tip de...