Web Analytics
scris duminică, 29.12.2013

Porcul argeşean: scump la pulpă, mediu la ceafă şi ieftin la muşchi

Românii pot cumpăra din pieţe carnea de porc pentru masa de Crăciun cu până la 30 de lei kilogramul, în funcţie de sortimentul dorit dar și de zona în care se află. Pulpa de porc, spre exemplu, se vinde cel mai ieftin, cu 15 lei pe kilogram, în pieţele tulcene şi cel mai scump la Arad şi Iaşi, respectiv cu 20 de lei pe kilogram. Bani mai mulţi, 18 – 19 lei pe kilogram, sunt nevoiţi să scoată din buzunar şi argeşenii şi prahovenii pentru a cumpăra pulpă de porc pentru preparatele de Sărbători. Ceafa de porc poate fi cumpărată cu 22 de lei kilogramul din pieţele aflate în judeţul Argeş şi cu până la 23 de lei kilogramul din cele aflate în Vrancea. La Braşov, ceafa de porc fără os se vinde şi mai scump, cu până la 24 de lei kilogramul. Kilogramul de muşchi de porc se vinde la Buzău cu 21 de lei, în Prahova şi Argeş cu 22 de lei, iar la Braşov cu 27,7 – 28,5 lei. În ceea ce privește prețul „în viu” în județul nostru acesta oscilează între 10 și 12 lei în funcție de „prestanța” animalului. Florin Silvestru

Distribuie!

0 Comentarii

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

PSD cucerește cu greu Muscelul

Câmpulungul și multe dintre localitățile rurale din zona Muscel au făcut deseori tabără distinctă față de restul județului din punct de vedere al...