Web Analytics
scris joi, 10.09.2020

Ziua deschisă a strugurilor de masă / Degustare de soiuri de struguri la Institutul de la Ştefăneşti

Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Biotehnologii în Horticultură Ştefănești a organizat vineri, 4 septembrie, de la ora 10, un eveniment prilejuit de prezentarea unor noi soiuri dezvoltate prin cercetare și care sunt branduri ale stațiunii. Amfitrionii evenimentului au fost Dorin Sumedrea – director general al Institutului de la Ștefănești, Adriana Bădulescu – director general adjunct și Mădălina Bănuță – asistent pe partea de cercetare științifică, cei care au prezentat cele 4 soiuri și caracteristicile lor.
Pe lângă salariații institutului, la evenimentul de vineri au participat și studenți de la Secția Horticultură a Universității din Pitești, dar și fermieri din domeniu, printre care și Silviu Procopiu, unul dintre proprietarii brandului Marcea și ai fermei vini-viticole private dezvoltate în Ștefănești, plus alți specialiști în domeniul vini-viticol. S-au respectat regulile de distanțare fizică și au fost chemați invitați doar în limita impusă de lege.
Laudabil e că, într-o perioadă relativ grea pentru institut și activitatea de acolo, actuala conducere face eforturi ca brandul vini-viticol de la Ștefănești să supraviețuiască, mai mult, vine cu branduri de struguri noi care sunt brevete ale stațiunii: Argessis, Norocel, Memory, Auriu de Ștefănești.
M.S.

Ziua deschisă a strugurilor de masă / Degustare de soiuri de struguri la Institutul de la Ştefăneşti

Distribuie!

0 Comentarii

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

Transfer de la Mioarele la Câmpulung

Pe lângă multiple abandonuri, în administrația locală din Câmpulung se mai fac și ceva angajări, dar și transferuri. Nu ies acestea întotdeauna,...