Web Analytics
scris marți, 21.12.2021

32 DE ANI DE LA FUGA LUI NICOLAE CEUȘESCU ȘI DEBUTUL REVOLUȚIEI ROMÂNE DIN 1989. ISTORIA, PRIN OCHII LUI MIRCEA DINESCU, SE VEDE ÎNTR-O EDIȚIE SPECIALĂ „INSIDER POLITIC”

32 DE ANI DE LA FUGA LUI NICOLAE CEUȘESCU ȘI DEBUTUL REVOLUȚIEI ROMÂNE DIN 1989. ISTORIA, PRIN OCHII LUI MIRCEA DINESCU, SE VEDE ÎNTR-O EDIȚIE SPECIALĂ „INSIDER POLITIC”

România împlinește 32 de ani de la Revoluție, ani în care a continuat să își scrie istoria în democrație și libertate. Miercuri, 22 decembrie 2021, poetul și revoluționarul Mircea Dinescu povesteste, alături de Sebastian Zachmann, într-o ediție specială Insider politic difuzata de Prima Tv, detalii neștiute din culisele Revoluției române din 1989.

Citește și: Profesorii amenință cu greva și că nu vor încheia mediile pe semestrul I dacă nu le cresc salariile

Un moment de cotitură în istoria recentă a țării noastre, un moment căruia i s-au atribuit multe controverse, dar care are o realitate clară: mii de oameni au murit pentru ca noi să trăim liberi. În urmă cu 32 de ani, fix în această zi, dictatorul Nicolae Ceaușescu fugea cu un elicopter de pe sediul Comitetului Central. A fost momentul decisiv, cel care a dat startul Revoluției din decembrie 1989.

De la 11.00, la Prima TV, Mircea Dinescu face o incursiune în ungherele ascunse ale memoriei pentru a rememora clipele în care, alături de milioane de români, a scris istoria.  “Istoria parcă ne duce-n burtă/ Și parcă a uitat să ne mai nască”, scria poetul Dinescu. 32 de ani mai târziu, pe fotoliul de la Insider politic, Mircea Dinescu dă verdicul celor 32 de ani de libertate, 32 de ani de când dictatorul Nicoale Ceaușescu fugea din fața furiei poporului român. Alături de Mircea Dinescu încercăm să aflăm cum am trecut de la verbul am învins cu lacrimi și visuri în ochi la verbul am înfrânt poezia și delicatețurile prezentului.

Citește și: La înmormântarea omului de afaceri Laurențiu Floroiu, fost preot, nu au bătut clopotele iar preoții nu i-au rostit numele

Miercuri, de la 11.00, Prima Tv difuzează o ediție specială Insider politic alături de imaginea emblematică a Revoluției române, Mircea Dinescu. Insider politic este emisiunea difuzată de Prima TV în fiecare duminică, de la ora 11.00 și prezentată de jurnalistul Sebastian Zachmann.  Ne puteți urmări pe www.primatv.ro, pe pagina de Facebook a emisiunii, https://www.facebook.com/insiderpolitic sau cea de Instagram, https://www.instagram.com/insiderpolitic/

Distribuie!

0 Comentarii

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

Fost primar fără poartă-n casă

Liviu Țâroiu nu a prins un loc în viitorul Consiliu Local al Câmpulungului, dar are ce să facă la pensie. Ca să omoare timpul și canicula s-a băgat...