Web Analytics

26 Martie 1949: S-a născut Principesa Margareta a României, fiica regelui Mihai I al României

de | 26.03.2023 11:33 | Actualitate, Cultură, Home, Politica si Administratie

În ziua de 26 Martie 1949 s-a născut, la Lausanne, în Elveția, Principesa Margareta a României, fiica regelui Mihai I al României. Foto: Principesa Margareta, alături de soțul său, principele Radu 

Principesa Margareta a României, fostă Principesă de Hohenzollern-Siegmaringen, (n.Lausanne, Elveția), este prima fiică a fostului suveran Mihai I al României și a soției sale, principesa Ana de Bourbon-Parma. Este a 82-a persoană pe linia succesorală a tronului britanic.

Citește și:

A fost botezată în credința ortodoxă de către principele Filip de Edinburgh o rudă a familiei regale elene.

În 1997 regele Mihai a numit-o drept succesoare la conducerea Casei Regale de România. Nu are copii. Potrivit ultimei constituții democratice a României, cea din 1923, care stabilea succesiunea după legea salică, principesa Margareta și surorile sale nu ar fi putut succede la tronul României (a se vedea și Ordinea de succesiune la tronul României).

La 30 decembrie 2007 regele Mihai a desemnat-o pe principesa Margareta drept moștenitoare a tronului cu titlurile de „Principesa Moștenitoare a României” și de „Custode al Coroanei Regale a României“. 

Articol scris de Cristian Vasile

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *