Web Analytics

Reforma pensiilor speciale, praf în ochii românilor

de | 25.03.2023 20:02 | Actualitate, Home, Politica si Administratie

Comisia Europeană a cerut explicit autorităților de la București să modifice radical actualul proiect de lege privind pensiile speciale (ale militarilor, magistraților, diplomaților etc). Un proiect de lege privind reformarea pensiilor de serviciu (pensii speciale) a fost depus la Parlament în decembrie 2022 de către ministrul social-democrat al Muncii, Marius Budăi. Jurnalistul EVZ Robert Turcescu a dezbătut riscul ca reforma speciilor speciale să nu mai aibă loc, sub pretextul că pierdem banii din Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

Citește și: S-a ales cu dosar penal după ce a avariat un gard. Iată de ce…

Redactorul-șef Ziuanews.ro, Bogdan Comaroni, a replicat că spre deosebire de cetățenii francezi, care au ieșit cu milioanele în stradă pentru a protesta împotriva creșterii vârstei de pensionare cu doar doi ani, la români posibila renunțare la reforma pensiilor speciale nu are șanse să fie contestată. „Am aflat săptămâna trecută că din PNRR, tot din clauză secretă, până în 2030 trebuie să băgăm vârsta de pensionare la bărbați la 70 de ani și la femei la 65 de ani. Francezii au ieșit în stradă pentru doi ani. Ca să dau un exemplu de ce țara asta nu mai contează. Iau asta cu pensiile, da? Ăia care sunt deja la pensie nu mai ies că n-au de ce. Populația tânără, care stă cu ochii în telefon, zice: „eu până la pensie mai am”. O mare parte din ei au plecat din țară, sunt duși cu IT-ul sau cu pluta”, a remarcat Comaroni.

Citește și: Proiectil găsit în Argeș. Pompierii atrag atenția

Jurnalistul a mai subliniat că pe lângă problema pensiilor speciale, PNRR include foarte multe clauze despre care românilor nu li s-a spus nimic. „Pe zi ce trece aflăm că în PNRR sunt clauze secrete. Sunt 500 de clauze secrete acolo. Aflăm că noi ne desființăm centralele pe cărbune, și chiar o facem cu 6 luni mai repede decât ne-am angajat. E o vrie în Guvern să închidem centralele pe cărbuni și mai repede. Ne impun de la Bruxelles soluțiile. Știi ce e PNRR-ul ăsta? E actul de vânzare a României pe ani buni de acum încolo. Actul prin care România e vândută la bucată, își închide toate bogățiile, grânarele. Și-o să aflăm pe zi ce trece, din alea 500 de clauze, că toate sunt anti-românești”.

Bogdan Comaroni a avertizat, de asemenea, că în momentul de față, împrumuturile la dobânzi uriașe angajate de guvernul Ciucă, demarate anterior de guvernele Orban și Cîțu, depășesc banii care ar trebui să ne revină prin intermediul PNRR. „Împrumuturile au sărit suta de miliarde. Au depășit banii din PNRR”. (Sursa: evz.ro)

Articol scris de Simion Cristina

Distribuie!

2 Comentarii

  1. Inca un roman verde neaos acest Bogdan Camaroni de care nu am auzit pana acum.care vede dusmani ai tarii peste tot ! Du-te mai comunistule in padure si traieste acolo singur fara Europa. Nimeni nu te vrea !
    Rusine Jurnaluldearges ca in epoca asta moderna promoveaza un discurs nationalist anacronic !

    Răspuns
  2. Romani, aveti ce ati votat. Pensii mici. Pensiile mari se duc la speciali, judecatori, securiesti, politisti !

    Răspuns

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *