2 Aprilie – Ziua Instituției Prefectului. Mesajul premierului Nicolae-Ionel Ciucă

de | 2.04.2022 15:49 | Actualitate, Home, Politica si Administratie

Partener și reprezentant al Guvernului în plan local, Instituția Prefectului rămâne un punct de sprijin pentru cetățeni și pentru celelalte instituții ale statului atât în perioade de normalitate, dar mai ales în vremuri complicate.

Citește și: „Primăria trebuie să plătească, dacă a făcut o eroare, şi bugetul trebuie să suporte 35 de milioane de euro, cât o fi costat blocul ăla”

Rolul important în aplicarea politicilor publice, a legilor și păstrarea ordinii sociale este consolidat de implicarea în gestionarea unor situații de criză, precum pandemia COVID-19 și, mai recent, a crizei umanitare generate de agresiunea militară rusă din Ucraina. Faptul că sute de mii de copii, femei, persoane în vârstă refugiate primesc ajutor în țara noastră se datorează și Instituției Prefectului care și-a coordonat eforturile, alături de societatea civilă și celelalte autorități publice.

Acest principiu de lucru, bazat pe colaborare cu Guvernul și cu celelalte instituții ale statului român, precum și pe relația construită în timp cu cetățenii și cu societatea civilă, trebuie continuat în activitatea Instituției Prefectului.

Programul de Guvernare pune în centrul preocupărilor noastre cetățeanul, iar acest principiu trebuie să se regăsească în acțiunile tuturor instituțiilor și autorităților statului. Instituția Prefectului trebuie să rămână în contact permanent cu oamenii, atentă la problemele lor și întotdeauna receptivă la soluții.

Este responsabilitatea statului român să îndeplinească un dublul rol, partajând echilibrat efortul și preocuparea pentru soluționarea problemelor de actualitate, dar și pentru consolidarea parcursului României de stat atașat valorilor europene și euro-atlantice, angrenat într-un proces ireversibil de dezvoltare.

Citește și: Exclusiv. Povestea elevei din clasa a VII-a care a făcut un copil cu unchiul ei. Directorul şcolii din Bradu a descoperit sarcina minorei: ”Mergea ca o femeie gravidă”

Doresc tuturor prefecților și întregului personal care lucrează în cadrul Instituțiilor Prefectului multă sănătate, succes în proiectele și acțiunile viitoare!

Să ne amintim în fiecare zi că este o onoare să fim în slujba cetățenilor!

Nicolae-Ionel Ciucă,

Prim-ministru al României

Distribuie!

Articol scris de Cristian Vasile

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

0 Comentarii

Ultimele articole

Administrația Bazinală de Apă Argeș- Vedea avertizează…
Administrația Bazinală de Apă Argeș- Vedea avertizează…

Administrația Bazinală de Apă Argeș- Vedea avertizează că la această oră este nevoie să folosim rațional rezervele de apă pentru toate folosințele. Administrația Bazinală de Apă Argeș- Vedea monitorizează permanent volumele din principalele lacuri de acumulare și...

Film în premieră la Cinematograful ”București”
Film în premieră la Cinematograful ”București”

Sâmbătă, 9 iulie 2022, ora 18:00, la Cinematograful de artă ”București” va fi proiectat, în premieră, filmul „Copilul teribil”, cu Oliver Masucci, Hary Prinz, Katja Riemann, Felix Hellmann și Anton Rattinger în rolurile principale, în regia lui Oskar Roehler. Filmul a...

Petre Daea va prelua Ministerul Agriculturii
Petre Daea va prelua Ministerul Agriculturii

Petre Daea va prelua Ministerul Agriculturii, în urma demisiei lui Adrian Chesnoiu. Conducerea PSD a votat, miercuri, în şedinţa Consiliului Politic Naţional, ca acesta să fie titularul de la Agricultură, au precizat din Partidul Social-Democrat, pentru news.ro. PSD...