Web Analytics

13 ani de la moartea lui Costel Cârstea, singurul jucător, antrenor şi preşedinte de la FC Argeş

de | 17.11.2022 13:10 | Actualitate, Home, Sport

În urmă cu 13 ani, pe 16 noiembrie 2009, a trecut la cele veşnice un simbol al FC Argeşului. Este vorba despre Constantin Cârstea (foto stânga), zis CFR-ul, fost antrenor, jucător și președinte al clubului din Trivale. Cârstea s-a stins din viaţă când avea doar 60 de ani, în urma unei boli incurabile.
Fost director tehnic al echipei Gloria Bistriţa şi campion cu FC Argeş în 1972 şi 1979, Constantin Cârstea a încetat din viaţă după ce metastaza canceroasă de care suferea s-a agravat. Născut la 22 februarie 1949, Cârstea a fost unul dintre cei mai apreciați alb-violeți din perioada de aur a fotbalului argeșean și unul dintre cei mai buni prieteni ai lui Nicolae Dobrin. A început să joace fotbal pe când avea 12 ani.

A debutat în Divizia A la 8 martie 1970, într-un meci contra Crişului Oradea (1-2) şi până la ultimul său meci la FC Argeş, 13 noiembrie 1983, 3-0, cu Bacăul, la Piteşti, a jucat 244 de meciuri, în care a înscris 8 goluri. A evoluat o dată la naţionala mare, la selecționata olimpică şi de 11 ori în Cupele Europene, unde a marcat un gol. În ediţia de campionat 1971-1972, când FC Argeş a câştigat primul titlu de campioană a României, Cârstea a evoluat în 12 meciuri.

Costel Cârstea este singurul alb-violet care a fost jucător, antrenor principal la echipa mare, dar și președinte al clubului din Trivale. Nelu Cârstea, fratele lui Constantin Cârstea ne-a declarat: „Nici nu îmi vine să cred că au trecut 13 ani. Este de-a dreptul dureros să-ți pierzi fratele mai mic. Mai mult decât atât, săptămâna trecută am pierdut-o și pe sora mea, la fel, mai mică decât mine”.

Citește și „Deşi ştia că şi el e bolnav de cancer, Costel Cârstea a ţinut să citescă necrologul la moartea lui Dobrin”

Citește și Colegii de la FC Argeş deplâng moartea lui Viorel Turcu / Amintiri cu singurul piteştean care a jucat contra lui Maradona

Citește și În sfârşit, terenul II din Trivale va purta numele lui Costel Cârstea

Articol scris de Marius Ionel

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *