Chiriloiu a mai pierdut un proces. Cel cu Davidescu, care îi cere despăgubiri de 370.000 lei

0 1.407

# Statul pierde pe bandă rulantă pentru sporturile extreme practicate de şeful de la Silvic împotriva foştilor şi actualilor angajaţi

Armand Chiriloiu a pierdut definitiv în instanță procesul intentat, în numele Direcției Silvice, lui Gheorghe Davidescu, predecesorul său la conducerea instituției. Este încă un proces pierdut de Chiriloiu și pentru care statul va băga adânc mâna în buzunarul nostru. De ce? Ca să plătească pentru sporturile sângeroase la care s-a dedat directorul Chiriloiu împotriva actualilor și foștilor salariați ai instituției. Astfel, sub răzbunătoarea și abuziva ”aură” a lui Chiriloiu, Direcția Silvică Argeș a investit, numai în acest proces, suma de 7.774 de lei reprezentând taxa de timbru, sumă pe care Curtea de Conturi este somată acum să i-o impute lui Don Armando. Gheorghe Davidescu spune că, odată încheiat procesul, după mai bine de șase ani de tracasări și chemări în instanță sau la Parchet, unde i s-au făcut plângeri penale, se va îndrepta împotriva lui Armand Chiriloiu pentru a-i cere daune morale în valoare de 3,7 miliarde de lei. Adică exact atât cât îi ceruse și acesta. Fost șef al Direcției Silvice Argeș până în 2012, atunci când a fost înlocuit politic de Armand Chiriloiu, Gheorghe Davidescu spune că a fost prima victimă a acestuia. Și adaugă faptul că imediat ce Chriloiu s-a instalat ca șef, l-a trimis în exil la Șuici, în nordul județului. Apoi i-a făcut mai multe plângeri penale și l-a dat în judecată.

„O să propun ca lui Chiriloiu să i se facă un test psihologic”

„Eu o să propun ca lui Chiriloiu să i se facă un test psihologic, pentru că a distrus destine, a distrus familii. Cu mine a început încă din prima zi. Din 12 martie, de când a venit director, a venit cu tutorele lui, Adam Crăciunescu, servantul socrului lui Victor Ponta, acum consilier al directorului general al Romsilva. M-am trezit cu ei în birou să îmi dau demisia. «Asta e, știu, am zis, dar respectăm cutuma, să mă duc șef de ocol la Ocolul Silvic Pitești». «Da, dați-vă demisia și mâine primiți decizia», mi-au zis. Nu a fost așa.
A doua zi, Chiriloiu mi-a dat decizie de inginer silvic la OS Şuici. Dimineața a sunat la Șuici, să întrebe dacă am ajuns. Am intrat în concediu medical și am stat 180 de zile. Am împlinit 60 de ani și am putut să ies la pensie, că altfel eram tăvălit exact ca și ceilalți, ca inginerii Sever Pahonțu, Carol Puiulescu și Florin Urluiescu.
Când a văzut că nu i-a ieșit pasiența cu mine, Chiriloiu a verificat pe la spitale să vadă dacă sunt într-adevăr internat și nu mă prefac. Am avut probleme medicale reale. Iau și acum patru medicamente de hipertensiune. Iau de atunci.

„Fac apel la directorul Romsilva să oprească acest individ, care a distrus destine și oameni”

Și continuă Gheorghe Davidescu despre odiseea neagră în care l-a obligat Chiriloiu să fie personaj principal:
„Ca să se răzbune pentru că nu a avut ce-mi face, a trimis buldoexcavatorul noaptea pe strada pe care locuiesc și ne-a scos canalizarea. A doua zi, m-am dus la prefectul Mihai Oprescu. A spus că nu are ce să-i facă. Chiriloiu s-a răzbunat că nu m-a putut teroriza la serviciu, că am ieșit la pensie și așa a început cu plângeri penale împotriva mea. Tot ce a cerut împotriva mea în instanță, dar și la organele de cercetare penală, prin plângerile făcute, au fost numai aberații. Ne-a costat o grămadă de bani! Șase ani și jumătate de judecată! Se vede și din avion că au fost numai aberații.
Prin hotărârea Tribunalului, care este definitivă, vom introduce acțiune în instanță pe cale separată și îl vom chema în judecată pentru a plăti daune morale în sumă de 3,7 miliarde de lei, exact cât ne-a cerut el nouă. Îl dăm în judecată pe el, ca persoană fizică, pentru că el taie și spânzură acolo! Am să fac și o sesizare la Curtea de Conturi să i se impute suma de 7.774 lei, pentru că taxa de timbru trebuia plătită din buzunarul Direcției Silvice și nu din bugetul statului. Prin intermediul dumneavoastră, fac un apel la directorul general al Regiei să oprească acest individ, care a distrus oameni și destine”, ne-a declarat Gheorghe Davidescu.

Între Gheorghe Davidescu și Armand Chiriloiu există vechi și aprige animozități, care au ajuns pe masa instanțelor de judecată. În 2012, acesta din urmă a făcut în instanță o revendicare imobiliară, în suprafață de 1267 mp în pădure, cu mai multe construcții, un drum de acces asfaltat, parcare pentru autoturisme, o rețea de canalizare subterană și un drum de acces. Este vorba despre zona de la marginea Pădurii Trivale, unde Gheorghe Davidescu și mai multe familii locuiesc. Printr-un capăt de cerere, Direcția Silvică Argeș a solicitat aducerea terenului la starea de folosință inițială și plata în solidar a sumei de 374.686,75 lei, reprezentând contravaloarea folosinței terenului forestier proprietate publică a statului din anul 2000. Numai că s-a dovedit că lucrurile nu stăteau deloc așa. Recent, mai exact în octombrie anul acesta, Tribunalul Argeș i-a dat dreptate fostului prefect și celorlalți pârâți din dosar, victime colaterale ale războiului abuziv declanșat de Armand Chiriloiu împotriva lui Gheorghe Davidescu.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata