Web Analytics
scris miercuri, 22.03.2023

Ziua Mondială a Apei 2023 la Administrația Bazinală de Apă Argeș-Vedea

„Accelerarea schimbării”, „Fiecare picătură, fiecare gest contează!” și „Fă schimbarea pe care ți-ai dori să o vezi în lume!”, acesta este mesajul propus de UN-Water întregii comunități (organizaționale, științifice, populației, dar și instituțiilor guvernamentale din lumea întreagă) cu prilejul Zilei Mondiale a Apei 2023. 

Ziua Mondială a Apei 2023 <strong>la Administrația Bazinală de Apă Argeș-Vedea</strong>

Tema vizează promovarea dezbaterilor și a informărilor legate de criza apei și a salubrității, precum și atitudinea, soluțiile pe care trebuie să le găsim și să le adoptăm pentrua preveni și a atenua efectele pe care aceasta le generează.

Citește și: Încă 61 bilete de tratament balnear de la Casa de Pensii Argeș

La Administrația Bazinală de Apă Argeș-Vedea sărbătoarea apei a început din primele zile ale lunii martie și se concretizează în activități de igienizare pe cursurile de apă administrate, evenimente dedicate apei, participări la lecții deschise, porți deschise etc.

Toate sistemele de gospodărire a apelor (SGA Giurgiu, SGA Teleorman, SGA Argeș, SGA Ilfov București, SHI Văcărești, SHI Olt) din subordinea ABA Argeș-Vedea au derulat și încă derulează activițăți de colectare a deșeurilor din ape și de pe maluri. Din păcate, eforul este zădărnicit de comportamnetul celor care nu cunosc legile, nici măcar pe cele ale bunului simț, deoarece deșeurile reapar la scurt timp după igienizare.

O mare atenție a fost acordată acțiunilor de educare a copiilor, participând la Săptămâna verde cu prezentăridespre apă, materiale didactice, vizite la baraje saulaboratoarele noastre. Peste o mie de preșcolari, elevi șistudenți au fost implicați până la această data în astfel de activități. 

Pe 24 martie 2023 (ora 10.00), în municipiul Pitești, sala Amfiteatru a Consiliului Județean Argeș, Administrația Bazinală de Apă Argeș-Vedea organizează ședința de dezbatere publică a Planului de Management al Riscului la Inundații aferent ABA Argeș-Vedea, întâlnire la care sunt invitați toți factorii interesați din bazinul hidrografic Argeș-Vedea. Vor fi prezentate: Proiectului ROFLOODS și Planuri de Management al Riscului la Inundații ABA Argeș Vedea – ciclul 2 și Raportul de Mediu şi Studiul de Evaluare Adecvată pentru PMRI ciclul 2 – se arată într-un comunicat de presă al Administrației Bazinale de Apă Argeș-Vedea.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

Fost primar fără poartă-n casă

Liviu Țâroiu nu a prins un loc în viitorul Consiliu Local al Câmpulungului, dar are ce să facă la pensie. Ca să omoare timpul și canicula s-a băgat...