Zelenski a cerut închiderea porturilor românești pentru navele ruse

de | 5.04.2022 10:07 | Actualitate, Home, Politica si Administratie

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a cerut României să oprească tot tranzitul de mărfuri spre și dinspre Rusia și să închidă porturile românești pentru navele ruse. Adresându-se Parlamentului, a mulțumit românilor pentru primirea refugiaților și a promis deschiderea unui dialog pentru protecția minorităților naționale din Ucraina, “pentru că suntem cu toții parte din aceeași familie europeană”.

Citește și:Zelenski va vorbi astăzi în Parlamentul României

În deschiderea mesajului său, Volodimir Zelenski a prezentat un material video cu civilii uciși de forțele rusești în orașul Bucea.
Principalele declarații ale președintelui Ucrainei:
”Denumirea Bucea va rămâne în istorie. Vedem oameni torturați, locuitorii din Bucea, oameni simpli, uciși, împușcați în spate, cu mâinile legate.
Militarii ruși au torturat oameni. Credem că oamenii uciși sunt mult mai mulți decât ce am descoperit până acum. RIA Novosti, agenția de presă a Rusiei, a publicat un articol numit “Ce ar trebui să facă Rusia cu Ucraina”. Rusia dorește “de-ucrainizarea și dez-europenizarea Ucrainei”, afirmă că statul nostru trebuie șters.
Vreau să mă înțelegeți corect. Ei nici măcar nu se ascund. Dacă noi nu ne apăram, ceea ce au făcut la Bucea făceau pe tot teritoriul Ucrainei. Avem informații că urmăreau studenți și profesori, activiști, oameni care aveau în case stema Ucrainei, și îi amenințau cu moartea.”

Citește și:Eveniment mondial de strângere de fonduri intitulat „Susținem Ucraina” („Stand Up for Ukraine”), la Varșovia


Reamintim, președintele Ucrainei a susținut mai multe videoconferințe în fața parlamentarilor țărilor occidentale de la declanșarea războiului, pe 24 februarie. Volodimir Zelenski a vorbit până acum în fața unora dintre cele mai importante adunări legislative ale Europei, printre care Bundestag și Parlamentul Marii Britanii, dar și în fața Parlamentului European și a Congresului American.

Distribuie!

Articol scris de Bianca Solomon

Redactor- Jurnalul de Argeș, Pitești. Absolventă a Facultății de Jurnalism, Universitatea din Pitești. Studentă la programul Master-Comunicare Organizațională, UPIT.

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole

”Good vibes” pentru prima oară pe scena Filarmonicii Pitești
”Good vibes” pentru prima oară pe scena Filarmonicii Pitești

Festivalul internațional de canto pentru copii și tineret ”Good vibes” s-a desfășurat la Pitești, în perioada 20-21 mai 2022.  La această competiție, s-au înscris peste 200 de copii, din care au rămas 100 de copii, după preselecții, din România, Republica...

Pitești: Reabilitarea scărilor publice, pe strada Făgăraș
Pitești: Reabilitarea scărilor publice, pe strada Făgăraș

Primăria Municipiului Pitești, prin Administrația Domeniului Public, a executat lucrări aferente proiectului ”Reabilitare scări publice strada Făgăraș, zona blocurilor E1-E2, E2-E3, E3-E4 - Școala Gimnazială Alexandru Davila, municipiul Pitești, județul Argeș”....


Loading RSS Feed