Eveniment mondial de strângere de fonduri intitulat „Susținem Ucraina” („Stand Up for Ukraine”), la Varșovia

de | 3.04.2022 23:21 | Actualitate, Home

Pe 9 aprilie va avea loc la Varșovia un eveniment de strângere de fonduri în favoarea refugiaților și a persoanelor strămutate în interiorul Ucrainei, intitulat „Susținem Ucraina” („Stand Up for Ukraine”).

În semn de recunoaștere a rolului esențial pe care îl are Polonia în sprijinirea persoanelor care au fugit ca urmare a invadării Ucrainei, pe 9 aprilie va avea loc la Varșovia un eveniment de strângere de fonduri intitulat Susținem Ucraina („Stand Up for Ukraine”), organizat sub egida președintei Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, și a prim-ministrului Canadei, Justin Trudeau.

Citește și: Cms. şef Cristian Mihalcea a învins sistemul şi s-a întors la comanda Poliţiei Mioveni. ”Azi-noapte, abia la ora 2 s-au terminat mesajele de felicitare pe WhatsApp”

La eveniment vor participa, alături de președinta von der Leyen, președintele Poloniei, Andrzej Duda și prim-ministrul Trudeau, acesta din urmă – de la distanță.

Evenimentul de strângere de fonduri va încheia o campanie mai amplă, lansată pe platformele de comunicare socială, sâmbătă 26 martie, de către Comisia Europeană și de guvernul Canadei, în parteneriat cu organizația internațională de promovare și apărare a drepturilor civile Global Citizen. 

Scopul campaniei este de a colecta fonduri și de a obține alte tipuri de sprijin, pentru a răspunde nevoilor persoanelor strămutate în interiorul Ucrainei și ale refugiaților. Campania răspunde unei cereri de sprijin lansate de președintele Ucrainei, Volodîmîr Zelenski.

6,5 milioane de persoane sunt strămutate în interiorul Ucrainei. În plus, Uniunea Europeană găzduiește peste 3,8 milioane de refugiați. Polonia găzduiește peste 2,5 milioane de refugiați și joacă un rol important de platformă umanitară, trimițând în Ucraina ajutoare provenite din întreaga Europă.

Întrucât nu se întrevede curând sfârșitul conflictului, este esențial să se pună la dispoziție resurse suplimentare pentru a acoperi nevoilor persoanelor strămutate în interiorul Ucrainei și ale refugiaților.

Citește și: Exclusiv. Povestea elevei din clasa a VII-a care a făcut un copil cu unchiul ei. Directorul şcolii din Bradu a descoperit sarcina minorei: ”Mergea ca o femeie gravidă”

Evenimentul „Susținem Ucraina” urmărește să mobilizeze guverne, instituții, artiști, întreprinderi și persoane care să ofere finanțare și alte tipuri de sprijin, pentru a răspunde nevoilor persoanelor strămutate în interiorul Ucrainei și ale refugiaților.

Printre artiștii din întreaga lume care participă deja la această campanie se numără Bono, Madonna, Elton John, Miley Cyrus, Adam Lambert, Céline Dion și Alanis Morissette, pentru a numi doar câțiva dintre ei, și lor li se vor alătura mulți alții.

Distribuie!

Articol scris de Cristian Vasile

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

0 Comentarii

Ultimele articole

Argeș: S-a răsturnat cu mașina la Nămăești!
Argeș: S-a răsturnat cu mașina la Nămăești!

Accident rutier produs în cursul zilei de astăzi în satul Nămăești, comuna argeșeană Valea Mare Pravăț. Din primele informații aflăm că, a fost implicat un singur autoturism care s-a răsturnat în șanțul de pe marginea carosabilului. Posibil o persoană să fie rănită....