Zeci de mii de lei alocaţi la Câmpulung din bani publici pentru chefurile organizate după evenimentele culturale

de | 9.11.2016 21:41 | Dezvăluiri

Bugetul Câmpulungului are o rezervă echivalentă nivelului veniturilor proprii, adică circa 25 de milioane de lei, dar aceasta scade treptat. Fostul primar Călin Andrei a păstrat banii, iar acum noii aleşi îi aruncă pe ce vor, deşi realizările în municipiu pot fi numărate pe degete. O dovadă a modului în care se goleşte puşculiţa a fost prezentată la ultima şedinţă de consiliu, atunci când activităţile culturale au fost susţinute cu zeci de mii de lei, prin rectificare de buget. Cei mai mulţi bani au fost alocaţi pentru mese…
Cei de la Casa de Cultură „Tudor Muşatescu”, instituţie susţinută financiar prin bugetul local, au scos traista şi au cerut 34.000 de lei, pretextând că au început anul cu prevederi menite să caracterizeze un deficit de finanţare. Pe activităţi, banii fără număr erau împărţiţi astfel: 2.000 de lei masă la Festivalul de Romanţe, 1.500 de lei diurnă şi masă la o expoziţie de pictură, 5.000 de lei masă şi premieri la „Toamna musceleană”, 14.000 de lei pentru Festivalul de umor „Tudor Muşatescu”, 1.500 de lei diurnă şi masă pentru alte expoziţii de pictură şi 10.000 de lei pentru festivalul de colinde.
Şi fiindcă sacului nu i se vede fundul (deocamdată), Direcţia Economică din Primărie a întocmit raport favorabil şi a detaliat unele cheltuieli: 3.000 de lei pentru Focul lui Sumedru şi 2.000 de lei pentru Ziua Naţională.
În plenul şedinţei s-a constatat faptul că propunerea de rectificare bugetară era discutabilă. Se cereau bani pentru Focul lui Sumedru, dar focul nu fusese aprins (şedinţa s-a desfăşurat la finalul lunii octombrie). Iar asta în ciuda faptului că solicitarea era datată chiar 25 octombrie! „Toamna musceleană”, cea din Piaţa Primăriei, fusese promisă de primar fără cheltuieli din bugetul local, iar acum erau solicitate fonduri pentru mese şi premii?! Aici a intervenit un vârtej de explicaţii haotice din partea lui Liviu Ţâroiu şi a partenerului Casei de Cultură, Sergiu Cicu, cel care găzduieşte sediul instituţiei publice de cultură, ajungându-se până la susţinerea faptului că la Festivalul de Romanţe – şi el inclus în „Toamna musceleană”, dar în altă „Toamnă musceleană” (?!) – au stat pe scenă dansatorii de muzică populară. Dansatorii care trebuia să mănânce şi ei ceva! Iar mai departe şi-au ciocnit părerile primarul şi noul director economic, Violeta Iarca, cu supliment adus de directorul casei de Cultură, Liviu Cioacă, subiectul fiind Festivalul de Umor şi banii necesari desfăşurării acestuia. Nu se ştia dacă cei 14.000 de lei prevăzuţi la rectificare sunt suplimentare de buget sau doar o primă alocare de fonduri. După cum era de aşteptat, după mici modificări, propunerea de rectificare bugetară a fost aprobată.
Cătălin Ion Butoiu

Distribuie!

Articol scris de Jurnalul de Arges

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

0 Comentarii

Ultimele articole


Loading RSS Feed