Zeci de locatari din Mărăşeşti au pornit un război pentru salvarea spaţiilor verzi dintre blocuri

de | 9.12.2010 15:22 | Actualitate

Nu mai puţin de 120 de locatari din cartierul Mărăşeşti au început o luptă înverşunată cu autorităţile, în încercarea disperată de a împiedica distrugerea spaţiilor verzi dintre blocurile 4, 5 şi 6. La prima vedere pare o miză mică, la câte belele edilitare s-au făcut şi se fac în oraş, dar vă asigurăm că locatarii cu pricina, în mare parte pensionari care ţin la cartierul lor ca la ochii din cap, nu sunt deloc dispuşi să se dea bătuţi cu una cu două. Asistând în ultima vreme la un şir de asalturi făcute asupra spaţiilor verzi, unele făcute chiar cu binecuvântarea unor reprezentanţi înalţi ai municipalitaţii, oamenii s-au înarmat cu prevederile OUG 195/2005, care la mai multe capitole împiedică distrugerea spaţiilor verzi, şi au depus memorii pe la toţi „sfinţii”, pornind cu Ministerul Mediului, continuând cu Prefectura, Consiliul Judeţean şi Primăria şi sfârşind cu mass-media, Avocatul Poporului, ba chiar şi Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă. Asta după ce au constatat că, sub paravanul retrocedărilor de proprietăţi, diverse persoane fizice vor să distrugă spaţiile verzi dintre blocurile cu pricina, în interes imobiliar. „Schimbarea destinaţiei terenurilor amenajate ca spaţii verzi prevăzute în planurile urbanistice este interzisă”, spune legea, ca argument în favoarea locatarilor. Răspunsurile venite la sesizări au îmbrăcat însă obişnuita formulă de eschivare, cu menţiuni, cum a fost cazul Primăriei, de genul „aspectele au fost aduse la cunoştinţa compartimentelor de specialitate, pentru a se efectua verificările necesare şi a se dispune măsurile legale”. În horă a intrat însă şi prefectul judeţului, Gogu Davidescu, acesta atenţionând într-o adresă Primăria că simte un iz de fapte „care ar contraveni prevederilor legale în materie”. Una peste alta, oamenii nu cedează şi stau cu ochii sârmă ca nu cumva, în vreme ce autorităţile concep adrese şi înştiinţări birocratice, să se trezească, la fel cum s-a mai întâmplat în zonă, că spaţiile verzi la care ţin atât de mult dispar peste noapte.
(M. BĂDESCU)

Acest articol este despre:

Distribuie!

Articol scris de Jurnal de Arges

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

0 Comentarii

Ultimele articole

Klaus Iohannis, la aniversarea PNL de la Vila Florica: ”Partidul Naţional Liberal a făcut toate schimbările pe care le-a considerat necesare pentru a asigura o conducere capabilă să garanteze o guvernare competentă”
Klaus Iohannis, la aniversarea PNL de la Vila Florica: ”Partidul Naţional Liberal a făcut toate schimbările pe care le-a considerat necesare pentru a asigura o conducere capabilă să garanteze o guvernare competentă”

Șeful statului a declarat, marţi, la aniversarea PNL de la Vila Florica, că a rămas acelaşi partid autentic, care nu şi-a abandonat niciodată în cei aproape 150 de ani de existenţă doctrina, crezul sau valorile. Timpul luptelor politice interne a trecut, cel puţin aşa...


Loading RSS Feed