Web Analytics

Zeci de angajați nemulțumiți ai Petrom Argeș protestează în fața sediului din Pitești

de | 22.12.2021 11:20 | Actualitate, Economie

Mai mulți angajați ai OMV Petrom protestează în aceste momente la sediul din Pitești, aceștia fiind nemulțumiți de oferta făcută de companie în cadrul negocierilor privind noul Contract Colectiv de Muncă. Potrivit sindicaliștilor, angajații din Pitești și mai multe orașe din țară vor picheta sediile între orele 10:00 și 12:00.

Protestele au loc în contextul exploziei preţurilor la energie, gaze naturale, combustibil şi alimente, precum şi al inflaţiei galopante, estimată de autorităţi că va trece de pragul de 8%. Membrii de sindicat vor să se asigure că OMV Petrom “va arăta cu adevărat că îşi respectă angajaţii şi că doreşte să evite ca aceştia să fie privaţi de protecţia unui Contract Colectiv de Muncă”, care expiră în doar câteva zile, la data de 31 decembrie 2021.

CITEȘTE ȘI: ACUM! Trei autoturisme implicate într-un accident rutier în centrul Piteștiului

„Astăzi, 22 decembrie, o zi cu însemnătate deosebită pentru libertatea şi drepturile românilor, ieşim în stradă pentru a ne face auzită vocea. Vrem să fim respectaţi, să ni se recunoască munca asiduă, să ni se coreleze veniturile cu munca depusă şi cu profitul generat. Vrem un Contract Colectiv de Muncă care să fie o garanţie a drepturilor echitabile şi cerem o creştere a salariului care cel puţin să menţină puterea de cumpărare”, a declarat Costin Voicu, liderul Sindicatului Naţional Petrom.

Printre nemulţumirile salariaţilor care au determinat aceste proteste se numără „oferta jignitoare propusă” pentru evoluţia viitoare a veniturilor, sub rata estimată a inflaţiei, neplata miilor de ore suplimentare, lipsa compensaţiilor pentru cheltuielile din ce în ce mai mari generate de munca de acasă. Prin această ofertă OMV Petrom desconsideră aportul salariaţilor la consolidarea poziţiei de lider al companiei în industria de profil şi la dublarea profitului pe primele 9 luni ale anului în curs, conform ultimelor raportări, se menţionează în comunicat.

CITEȘTE ȘI: Argeșean beat criță la examenul de permis

„Este aproape ca şi cum compania ne râde în faţă: se raportează dublări ale profitului, iar în documentele publice declară că sunt hotărâţi să contribuie la obiectivul ONU pentru bunăstare şi sănătate. În acelaşi timp, angajaţii nu au parte de creşteri reale salariale”, a mai spus Manuel Chejnoiu, vicepreşedinte al Sindicatului Naţional Petrom.

Sursa foto: Alex Vlad – www.ziarobiectiv.ro

Articol scris de Antoniu Neguț

Distribuie!

0 Comentarii