Web Analytics

William Văsîi, noi performanţe la tenis. Dublu campion la categoria 12 ani, deşi are 9 ani

de | 5.10.2022 14:48 | Actualitate, Home, Sport

Scriam anul trecut despre performanțele unui copil-minune din Pitești, William Nikolas Văsîi, care face parte din noua generație de tenis. Tânărul are rezultate remarcabile la acest sport, deși are nouă ani și joacă cu adversari mai mari de vârstă ca el. Între timp, anul 2022 a fost unul bogat în competiții câștigate, iar William are 21 de trofee de campion la tenis.

William se antrenează la Enache International Tennis Academy și continuă să uimească cu perseverența sa. Copilul are 9 ani și abia din ianuarie intră pe anul lui de vârstă, la categoria celor de 10 ani, însă deja a început să joace la categoria de 12 ani și iată ce rezultate a avut în ultimele luni.
La sfârșitul lunii august, William a reușit să urce în clasamentul Federației Române de Tenis, la categoria 12 ani, 91 de locuri, în urma participării la Circuitul Național ”Dr. Oetker”, un turneu de categoria A, desfășurat la Curtea de Argeș. La începutul lunii septembrie a participat la două turnee în Croația. La prestigiosul Turneu Internațional „Champions Bowl”, unde au jucat campioni din 26 de țări, Will a obținut locul 3, iar la un Turneu de categoria 10 ani, desfășurat în Umag, a ieșit campion.

Citește și Piteşteanul William Văsîi a câştigat două cupe la Turneul Internaţional „Little Mo” din Florida

Citește William Cuceritorul… Un puşti minune din Piteşti bate la turnee de tenis adversari mai mari ca vârstă decât el

Campion de 21 de ori

În weekend-ul 24-25 septembrie, William a câștigat primul lui turneu la categoria 12 ani. La „Trofeul Ion Țiriac”, U12, desfășurat la Brăila, a obținut locul 1 atât la simplu, cât și la dublu mixt, unde a jucat alături de Elisabeta Isvoranu. În urma victoriilor, William a obținut titlul de dublu campion la categoria 12 ani, deși are doar 9 ani și avut meciuri cu adversari mai mari cu 3 ani decât el.
De menționat că Will, la categoria 10 ani, chiar dacă are 9 ani, fiind pe minim de vârstă, are 21 de trofee de locul 1, deci este de 21 de ori campion. La Campionatele Naționale a fost singurul jucător din țară, născut în 2013, care a reușit să obțină victorii împotriva adversarilor mai mari. La Campionatele Naționale pe echipe, U10, alături de partenerul lui, Nicolas Mihăilescu, a obținut titlul de vicecampion. În momentul de față, William ocupă locul 2 la nivel național, în clasamentul Federației Române de Tenis, la categoria 10 ani. De altfel, la anul lui de vârstă, 2013, William este pe primul loc în țară.

Competiție după competiție

Și în primul weekend din octombrie, William a jucat la un turneu din Bacău, unde a câștigat două titluri de campion și unul de vicecampion. William a participiat la Circuitul Dacia-România-Vrancart-Trotus-Cupa Ștefan cel Mare și Sfânt-Primăria Onești. Aici a obținut locul 1 la simplu, locul 1 la dublu și locul 2 la dublu mixt.

Citește și Să le trăiască! Familia Văsâi s-a mărit cu încă un membru

Citește și Omul de afaceri Gheorghe Văsâi a fost socru mic. Poze superbe cu Smaranda mireasă

Articol scris de Mari Tudor

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *