Web Analytics

William Cuceritorul… Un puşti minune din Piteşti bate la turnee de tenis adversari mai mari ca vârstă decât el

de | 2.09.2021 13:37 | Actualitate, Dezvăluiri, Sport

La vârsta de 8 ani, un piteștean joacă tenis la categoria celor de 10 ani. William Nikolas Văsâi atrage deja atenția, deoarece este un copil promițător, cu rezultate uimitoare atât la tenis, cât și la învățătură. Pe lângă tenis, copilul participă la cursuri de actorie și face aritmetică mentală de la 4 ani, vârsta la care citea și știa deja tabla înmulțirii și a împărțirii.

William Văsîi ocupă locul 30 în clasamentul FRT, la categoria 10 ani, deși are doar 8 ani

William Nikolas Văsâi s-a născut în 2013 și învață la Școala „Ion Pillat” (Nr. 3) Pitești, fiind în clasa a II-a. În timpul școlii, băiatul face antrenamente la tenis doar la sfârșit de săptămână, în București.
Mariana Nițu, fostă jurnalistă și mama băiatului, ne-a povestit cum a început William să fie pasionat de tenis: „A început să «se joace» cu racheta în 2019, atunci când am însoțit-o în America pe Jasmine, fata de 9 ani a prietenilor noștri, antrenorii Corneliu Mario Enache și Alina Enache. Jasmine participa atunci la Turneul internaţional «Little Mo», organizat în Florida, reprezenta România și a reușit să joace finala.
Inițial, Will a început să se antreneze la Pitești cu Radu Barbu, iar când a început școala online, din cauza pandemiei, am hotărât să venim în București, la prietenii noștri, la Clubul Enache International Tennis Academy. William se antrenează aici, începând din 2020, cu Cornel Enache, antrenorul cu care Jaqueline Cristian (jucătoare română de tenis, în vârstă de 23 ani, nr. 142 WTA. – n.red.) s-a antrenat de la 4 la 18 ani. În momentul de față, William ocupă locul 30 în clasamentul FRT la categoria 10 ani. Asta în contextul în care are doar 8 ani. Practic, e locul 1 la vârsta de 8 ani, având în vedere că nu mai există niciun copil născut în anul 2013 cu un clasament mai bun”.
Iar rezultatele sportive merită toată admirația noastră, având în vedere și vârsta băiatului.
„La 8 ani a reușit performanța ca, la 6 turnee, să joace finala, iar la alte două concursuri să obțină locul 1. Deci, are jucate 6 finale și două turnee câștigate. Ultimul trofeu câștigat a fost la Galați, unde a obținut locul 1 la Cupa Dacia-Galați. Un alt trofeu trecut în cont, în acest sezon, a fost obținut la Râmnicu Valcea – Trofeul Oxygen Arena”, ne mai povestește mama lui William Văsâi. De asemenea, de curând, William a luat locul II la „Cupa Litoralului”, unde au fost 16 înscriși și a jucat în finală cu un concurent mai mare cu doi ani decât el.

Citește și Meci demonstrativ de tenis în scaun rulant, în Piața Primăriei Pitești

Citește și Inedit! Locul 10 ATP a vizitat nordul judeţului / Muguruza a ajuns la Peştera Dâmbovicioara, invitată de o fostă tenismenă din Fundata

În iarnă, William va participa la un concurs de aritmetică mentală în Dubai

Pe lângă sport, William mai are și alte pasiuni, printre care se numără actoria, aritmetica mentală, robotica, engleza și chitara. De asemenea, îi place să călătorească și să citească și, de cand face tenis, nu pleacă în nicio vacanță fără rachetă și mingi de tenis.
„Will mai e pasionat de teatru, face cursuri de actorie în București cu actrița Gina Pitulea. În toamnă urmează să pună în scenă piesa «Micul Prinț», unde are rolul principal. Mai este pasionat de aritmetică, merge la cursuri de soroban (abac dezvoltat în Japonia, n.red.), unde face aritmetică mentală, în București, de la 4 ani. Având rezultate foarte bune la examene, a fost selectat ca în iarnă să participe, în Dubai, la un concurs internațional de aritmetică mentală. La 4 ani citea și știa tabla înmulțirii și a împărțirii. O altă pasiune a lui William este robotica, îi place să construiască, din lego, roboți cărora le dă «viață». Mai merge la cursuri de engleză și chitară. Îi mai rămâne și ceva timp de joacă, atunci când nu are antrenamente de tenis, pregătire fizică sau alte cursuri opționale”, mai spune mama lui William.

Părinţii lui William: „Îl vom susţine cât de mult putem pentru a-şi clădi corect şi frumos viitorul”

Părinții Mariana Nițu și Gheorghe Văsâi se bucură că William face sport și are timpul ocupat cu activități frumoase. „E un copil plin de energie, extrem de ambițios, foarte glumeț și mereu cu zâmbetul pe buze. Noi, părinții, suntem foarte mândri de Will, de rezultatele lui, ne bucură fiecare moment petrecut în preajma lui. Îl vom susține cât de mult putem pentru a-și clădi corect și frumos viitorul”, a încheiat Mariana Nițu.

Citește și Gheorghe Văsâi se oferă să cumpere un aparat de testat Covid pe care să-l doneze Spitalului Mioveni

 

 

Articol scris de Mari Tudor

Distribuie!

0 Comentarii