Web Analytics
scris luni, 06.05.2024

Vremea rea a făcut prăpăd în țară în ziua de Paști. Ploaie torențială cu grindină pe Autostrada București-Pitești

Vreme extremă de Paște. Mai multe județe din țară au fost măturate de ploi torențiale și grindină. Viiturile puternice au luat mașinile parcate, iar mai multe gospodării au fost inundate. Oamenii s-au văzut neputincioși în fața naturii și au privit neputincioși cum tot ce au agonisit într-o viață a fost luat de ape sau distrus de grindină. Pe Autostrada București-Pitești ploaia torențială cu grindină i-a derutat pe șoferi, dat fiind că vizibilitatea a devenit aproape imposibilă. Șoferii au fost nevoiți să încetinească, iar unii dintre ei au oprit mașinile pe benzile de urgență.

Vremea rea a făcut prăpăd în țară în ziua de Paști. Ploaie torențială cu grindină pe Autostrada București-Pitești

Citește și: O ambulanță a luat foc în timp ce transporta o pacientă la spital

Trei mașini au fost luate de ape în localitatea Vâlcănești din județul Prahova, după ce s-a produs o viitură pe pârâul Sărata. Șuvoaie uriale au invadat străzile după o rupere de nori. Autoritățile au emis și un mesaj Ro-alert pentru a avertiza populația să se pună la adăpost. Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Prahova, în urma evenimentului nu au fost înregistrate victime. „În localitatea Vâlcăneşti a crescut nivelul pârâului Sărata, au fost luate de viitură trei autoturisme (fără victime, doar una dintre ele este o maşină funcţională, două fiind neutilizate) pe o distanţă de aproximativ un kilometru. Un echipaj din cadrul Punctului de Lucru Plopeni se află la faţa locului şi rămâne pentru monitorizare. Pârâul are încă un nivel crescut”, arată ISU Prahova.

Citește și: O femeie a fost lovită mortal de o mașină în noaptea de Înviere, în drum spre biserică

Zeci de hectare de livezi au fost distruse de grindină în județul Dâmbovița. Bucățile de gheațâ au făcut prăpăd și au distrus copacii infloriți. Ploile torențiale și grindina de mari dimensiuni au lăsat în urmă un dezastru în județele Hunedoara și Alba, unde sute de hectare de culturi agricole au fost distruse.

Imagini cu ploaie torenţială însoţită de grindină au fost distribuite pe reţelele de socializare din mai multe zone din ţară, unde meteorologii au anunţat căderi importante de precipitaţii şi vânt puternic. Oamenii se plâng că grindina a distrus grădinile sau livezile.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *