Web Analytics
scris vineri, 13.01.2023

Vouchere de vacanță 2023. Ce valoare au tichetele și cine sunt românii care le vor primi

Veşti bune pentru toţi bugetarii români: voucherele de vacanţă se vor acorda şi în acest an, a confirmat Ministerul Finanţelor, care a precizat şi care va fi valoarea acestora. Voucherele de vacanță acordate în 2023 angajaților din instituțiile de stat vor fi de 1.450 de lei brut, a transmis Ministerul Finanțelor, după ce mai multe publicații au anunțat sume diferite și creșteri ale valorii. Anul trecut, profesorii și angajații din învățământul de stat au primit vouchere de vacanță de 1.450 de lei și impozitarea cu 145 de lei s-a făcut în luna acordării.

Vouchere de vacanță 2023. Ce valoare au tichetele și cine sunt românii care le vor primi

Citește și: Fost jucător de rugby, acuzat de proxenetism și trafic de minori

„Instituţiile publice, astfel cum sunt definite la art. 2 alin. (1) pct. 30 din Legea nr. 500/2002 privind finanţele publice, cu modificările şi completările ulterioare, şi la art. 2 alin. (1) pct. 39 din Legea nr. 273/2006 privind finanţele publice locale, cu modificările şi completările ulterioare, indiferent de sistemul de finanţare şi de subordonare, inclusiv activităţile finanţate integral din venituri proprii, înfiinţate pe lângă instituţiile publice, acordă, anual, în perioada 1 ianuarie 2019 – 31 decembrie 2026, vouchere de vacanţă în cuantum de 1.450 lei pentru un salariat”, a precizat Ministerul Finanțelor.

Citește și: Explozie puternică într-un bloc din Pitești. O femeie de 69 de ani, transportată la spital

Voucherele de vacanță au o perioadă de valabilitate de un an de la data alimentării suportului electronic, fără a se înțelege că aceasta este perioada de valabilitate a suportului electronic. Sumele reprezentând voucherele de vacanță sunt supuse impozitării în luna în care au fost acordate beneficiarului. Asta înseamnă că cei 10% impozit, adică 145 de lei, vor fi reținuți de angajator în luna în care aceste vouchere de vacanţă vor fi date.

Citește și: PRESShub, exclusiv: Asociația lui George Simion a primit donații de la unități militare ale SPP și SRI! Care politicieni i-au mai dat bani

Voucherele de vacanță nu sunt transmisibile şi nu pot fi vândute. Pot fi folosite doar de către titular, pe baza actului de identitate. Vânzarea voucherelor este interzisă, iar amenda pentru comercializarea lor este de 26.600 de lei.  Orice unitate de cazare sau agenție de turism care acceptă tichete emise pentru altă persoană va fi amendată cu 13.300 de lei.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită