Web Analytics

Vor începe lucrările la domeniul schiabil de la Ghițu-Molivișu

de | 20.04.2021 09:38 | Actualitate, Politica si Administratie

Cel mai important proiect turistic al județului Argeș va fi realizat după ce în anul 2012 a fost abandonat de fosta administrație a consiliului Județean, în urma pierderii finanțării europene. Președintele PNL, Ludovic Orban, dar și președintele PNL Argeș Adrian Miuțescu susțin ministerele de resort implicate în acest proiect. Se  doreste transformarea zonei Ghițu intr-o stațiune turistică de interes național, în conformitate cu standardele UE.

“Proiectul Ghițu-Molivișu continuă chiar dacă ani la rând nimeni din cadrul administrației județene nu a mai mișcat un deget. Însă cu sprijin din partea președintelui Ludovic Orban am reușit să îl introducem în master planul de turism al României și să obținem, anul trecut, avizele necesare demarării construcției. Așa cum am spus, îmi voi dedica următorii ani pentru proiectele județului Argeș, iar domeniul schiabil de la Ghițu-Molivișu reprezintă unul dintre obiectivele mele prioritare.
O stațiune montană, situată la aproape 90 de kilometri de Pitești, conectată la autostrada Sibiu-Pitești, la A1 și la drumul expres Craiova-Pitești va poziționa județul nostru pe harta turistică a României. Colegii noștri implicați în realizarea sa, fac toate demersurile legale, în așa fel încât să demarăm cât mai repede cu putință lucrările la stațiunea turistică Ghițu-Molivișu”, a declarat președintele PNL Argeș, deputatul Adrian Miuțescu.
Președintele ADI Ghițu-Molivișu, Gabriel Dică, susține la rândul său că realizarea proiectului are nevoie de implicarea tuturor factorilor decizionali. “Salutăm implicarea și susținerea atât la nivel guvernamental cât și pe plan local. Implicarea domnului deputat Adrian Miuțescu, prin faptul că a reușit să obțină anul trecut avizele de la toate ministerele de resort, prin discuțiile purtate cu domnul Ludovic Orban care în calitate de prim-ministru a introdus planul domeniului schiabil Ghițu-Molivișu în master planul de turism, va ajuta foarte mult evoluția proiectului.
”În continuare ne bazăm pe acest sprijin și prin astfel de demersuri la nivel central am toată convingera că vom demara lucrările cât mai curând. În acest moment deținem o hotărâre adoptată anul trecut de Consiliul Județean prin care a fost alocată, domeniului schiabil de la Ghițu-Molivișu, suma de 16 milioane de lei și este important ca acest plan de finanțare să fie dus la bun sfârșit. La rândul nostru, facem toate eforturile în așa fel să demarăm lucrările cât mai curând”, a precizat Gabriel Dică.

Articol scris de Bianca Solomon

Distribuie!

0 Comentarii