Web Analytics

Alina Gorghiu: „Românii ne-au acordat încrederea pentru o guvernare serioasă, nu pentru scandaluri din orgolii personale”

de | 19.04.2021 17:20 | Actualitate, Politica si Administratie

După scandalul generat pe scena politică referitor la demiterea lui Vlad Voiculescu de la conducerea Ministerului Sănătății, senatorul Alina Gorghiu, senator PNL și Vicepreședinte al Senatului, vine cu explicații.

„Pentru PNL nu există o altă soluţie politică de guvernare decât actuala coaliţie cu Florin Cîțu ca premier. Respectăm la literă acordul coaliției și Programul de guvernare pe care ni l-am asumat în coaliție. Asta trebuie să fie valabil și pentru partenerii noștri, pentru că avem o responsabilitate majoră față de votul primit anul trecut. Să guvernăm pentru români și în folosul lor.”, ne-a declarat vicepreședintele.

CITEȘTE ȘI Alina Gorghiu, PNL: „Succes de etapă în Parlament privind «brăţările electronice» pentru agresorii din cazurile cu violenţă domestică”

„Instituția constituțională a funcționat foarte bine”

Senatorul PNL a remarcat că în ceea ce privește acțiunea instituției constituționale, aceasta funcționat foarte bine din punct de vedere al remanierii. De asemenea, decizia prim-ministrului Florin Cîțu de a-l demite pe Vlad Voiculescu, a putut fi anticipată de români.

„Ultimele zile au arătat că gestionarea României în vreme de pandemie, care generează și riscuri majore pentru economie, nu trebuie tratată în cheie personală. De înțeles unele reacții la cald, ieșite pe alocuri din tiparele unui limbaj civilizat, generate de demiterea domnului Vlad Voiculescu. Dar asta nu exclude ceea ce este evident: instituția constituțională a remanierii a funcționat foarte bine, iar românii au putut să se convingă singuri în ultimele zile că decizia prim-ministrului în ceea ce-l privește pe dl Voiculescu a fost una justificată.

CITEȘTE ȘI Alina Gorghiu o pune la punct pe Diana Șoșoacă: „Parlamentul trebuie să facă legi bune. Nu e nevoie de circ”

PNL îl susține pe premierul Cîțu și acest Guvern de coaliție. Este singura formulă care va asigura depășirea cu costuri minime a acestei perioade dificile.

Am încredere că astăzi, în ședința de coaliție, aceste disensiuni, care nici nu ar fi trebuit să apară, se vor încheia cu nominalizarea unui nou ministru al Sănătății din partea USR-PLUS. Pentru că ne-am asumat să livrăm românilor guvernare serioasă, nu scandaluri bazate pe orgolii personale”, a completat Alina Gorghiu.

CITEȘTE ȘI Alina Gorghiu, la Pitești: „Am convingerea că rezultatul din 11 decembrie va fi unul net superior celui obținut de organizația PNL Argeș în alegerile locale”

Articol scris de Bianca Solomon

Distribuie!

0 Comentarii