Web Analytics

„Voi acţiona în instanţă BCR Piteşti pentru a-mi recupera banii”

de | 22.10.2015 19:57 | Actualitate

# Declară Eugen Florea, primul păgubit în jaful cutiilor de valori #  Acum doi ani, piteșteanului i-au dispărut 130.000 de dolari, 49.000 lei și mai multe obiecte din aur, printre care și un ceas Longines din aur masiv, moștenire de la tatăl domniei sale # Dosarul este și acum în cercetare la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție # Omul de afaceri, împreună cu doisprezece dintre păgubiți, a format o asociație non-profit – Asociația Păgubiților Casetelor de Valori ale BCR Pitești, președinte fiind omul de afaceri Lucică Comănescu

În urmă cu doi ani, în octombrie 2013, doisprezece argeșeni depuneau plângere la Poliție, reclamând că din cutiile de valori pe care le aveau la sucursala Argeș a BCR le-au dispărut mari sume de bani, cuprinse între 113.000 și 400.000 de euro. Valoarea totală a pagubei a fost estimată la aproximativ 1,6 milioane euro. Cazul a făcut mare vâlvă la vremea respectivă, însă din păcate pentru păgubiți nu s-a soluționat nici până acum, dosarul fiind preluat, de la IPJ Argeș, de către Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, care nu a finalizat nici până acum cercetarea.
Am stat de vorbă zilele trecute cu primul păgubit, domnul Eugen Florea, cel care a fost și primul care a depus plângere la Poliție, pe 25 octombrie 2013. Acestuia i-au dispărut 130.000 de dolari, 49.000 lei și mai multe obiecte din aur, printre care și un ceas Longines din aur masiv, moștenire de la tatăl domniei sale.

„Sunt banii a trei generații: eu, tata, fratele, copiii”

„Asociația Păgubiților Casetelor de Valori ale BCR Pitești are în total treisprezece membri. Domnul Comănescu de la Agrolact este președinte. Nu am mai primit niciun răspuns de la bancă ori de la Poliție. Unul dintre membrii Asociației a făcut o adresă la Parchet la București și i-a venit răspuns că încă nu s-au încheiat cercetările”, spune Eugen Florea. Tot acesta adaugă nemulțumit că „banca nu m-a căutat nici măcar o dată, nici măcar să își ceară scuze. Se simt vinovați. M-am decis să dau în judecată BCR Pitești pentru recuperarea prejudiciului. Voi discuta cu avocatul zilele următoare. Ne gândim să facem o acțiune și în paralel cu Asociația. Nu mă las până nu recuperez banii. O să merg și la instanțe peste hotare dacă e nevoie. Sunt banii a trei generații: eu, tata, fratele, copiii. Eu am spus din prima secundă ce bani aveam acolo și n-am vorbit prostii. Eu n-am păcălit pe nimeni în viața mea cu un ban”.
Denis Grigorescu

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii