Web Analytics

Vlad Voiculescu: Vom depăși 6.000 de cazuri COVID pe zi. Măcar copiii să îi salvăm

de | 21.09.2021 09:33 | Actualitate

Fostul ministru al Sănătății Vlad Voiculescu susține, într-o postare pe Facebook, că nu mai departe de mâine România va depăși deja 6.000 de cazuri COVID pe zi, cât a fost maximum în valul 3, iar autoritățile ar trebui să ceară ajutorul țărilor europene, pentru ca „măcar copiii să îi salvăm”.

Vă mai amintiți vria din Martie-Aprilie când Dr. Andreea Moldovan și cu mine eram la Ministerul Sănătății și încercam să gestionăm dezastrul?
Situația părea gravă, nu-i așa? Chiar era.
Ne uitam atunci cu toții la doi indicatori atunci:
1. incidența
2. numărul și gradul de ocupare al paturilor ATI
Haideți să vedem cum stăteau lucrurile atunci și cum stau acum:
𝐌𝐚𝐫𝐭𝐢𝐞-𝐀𝐩𝐫𝐢𝐥𝐢𝐞:
1. maximum a fost de peste 6.000 de cazuri / zi;
2. 1400-1600 paturi ATI pentru pacienții Covid19, aproape toate ocupate.
𝐀𝐒𝐓𝐀̆𝐙𝐈:
1. Nu mai departe de mâine vom depăși deja 6.000 de cazuri / zi
2. Conform datelor oficiale, la nivel național avem doar 1087 de paturi de ATI; În toată România mai erau astăzi doar 19 paturi libere; în București niciunul.
Și totuși, ce am văzut peste weekend la televizor au fost imagini cu Superman Cîțu la Vama Veche. Bravo!
“Targetul de 1.600 paturi” repetat papagalicește pare că a fost complet uitat chiar de către autorul acestuia acum când nu mai are niciun interes să arunce vina pe MS.
După ce am auzit de sute de ori că “avem o campanie de vaccinare de succes”, astăzi suntem pe locul 1 în Europa și pe locul 10 în lume la numărul de decese zilnice.
Din fericire – și asta este singura veste bună in acest context – celelalte țări europene vor trece mult mai ușor prin acest val decât noi – o să le putem cere ajutorul, ceea ce premierul, dr. Arafat și ministrul Cseke ar trebui să facă imediat. Măcar copiii să-i salvăm!, scrie Vlad Voiculescu pe pagina sa de socializare.

Articol scris de Bianca Solomon

Distribuie!

0 Comentarii