Web Analytics

„Visul” regizat de Cătălin Saizescu se vede pe 13 decembrie și în Pitești

de | 30.11.2023 12:55 | Actualitate, Cultură, Home

„VISUL”, noul film regizat de Cătălin Saizescu, va putea fi urmărit în avanpremieră pe 1 decembrie 2023, de Ziua Națională a României, în rețelele Cinema City și Cineplexx. Filmul va fi proiectat și în Pitești pe 13 decembrie 2023, de la ora 19:00, la Cinema City VIVO. Proiecția va fi urmată de o sesiune de întrebări și răspunsuri cu o parte din echipa filmului: regizorul Cătălin Saizescu, actorii Georgiana Saizescu, Serghei Mizil, Silviu Mircescu, Magda Catone și producătoarea Ruxandra Flonta.

Lungmetrajul este inspirat de întâmplări reale, iar scenariul este semnat de actorul Gabriel Gheorghe („Groapa”) de la Teatrul „Alexandru Davila”.

VISUL urmărește încercarea lui Alex (Vlad Logigan), un actor de provincie, de a pune în scenă piesa meșterilor din „Visul unei nopți de vară” de William Shakespeare cu un grup de deținuți dintr-un penitenciar, în timp ce munca la teatrul la care lucrează e umbrită de pretențiile unui regizor absurd (George Ivașcu), iar relația cu iubita lui Carmen (actrița Georgiana Saizescu) e în declin. Din distribuția filmului mai fac parte: Gloria Găitan, Magda Catone, Adrian Nartea, Florin Piersic Jr., Valentin Teodosiu, Gabriel Spahiu, Cosmin Natanticu, Irina-Margareta Nistor, Ania Cazan-Herman și mulți alții.

Citește și Un VIS frumos, nepromovat

Mai multe detalii în comunicatul de mai jos:

„Fane Măreț, personajul lui Serghei Mizil, este chiar „șeful deținuților” dintr-un penitenciar din provincie, un tip dur, analfabet, care dorește să evadeze și speră ca prin participarea sa la un spectacol de teatru, la un festival din București, să-și împlinească visul.

Silviu Mircescu („Clanul”, „Băieți deștepți”, „Vlad”) joacă rolul lui „Flaut”, un deținut care rupe sala de forță în două, homofob și violent, pe care dorul de fiul său îl motivează să învețe rolul din spectacol.
Ștefan Lupu („De ce eu?”, „Hackerville”) este „Fundulea”, un tip sensibil și delicat, ostracizat de ceilalți deținuți pentru orientarea sexuală, care acceptă să-l joace pe Eroul îndrăgostit de Fane Măreț.

Din grupul deținuților mai fac parte „Botișor” (Vlad Darius Crețan – NOSFE +), un tip cu înclinații muzicale care speră că bunica lui îl va vedea pe scenă și va fi mândră de el, „Blându” (Mircea Drîmbăreanu), un fost asistent universitar cu care se comunică greu, dar care e mereu prezent „la datorie”, gata să se sacrifice pentru grup, și „Gutuie” (Nicodim Ungureanu), „Colonelul” lui Fane Măreț, eminența cenușie a grupului, care pune la cale evadarea”.

Citește și Calinic – conferinţă despre lumea reală vs. lumea virtuală la Colegiul „Dinicu Golescu”

Lungmetrajul VISUL va ajunge în cinematografele din toată țara începând cu 12 decembrie 2023, distribuit de Bold Film Studio. Biletele vor fi disponibile din 30 noiembrie pe site-urile cinematografelor. Detalii pe: https://boldfilmstudio.ro/productii/visul/.

Din 7 decembrie vor avea loc proiecții în prezența echipei în zece orașe.

  • Publicul din Cluj-Napoca este invitat pe 7 decembrie, la Cinema City Iulius Mall, de la ora 18:30.
  • Două proiecții speciale vor avea loc la Brașov, pe 8 decembrie: la Cinema City AFI de la ora 18:30 și la Cinema One, de la ora 19:00.
  • Întâlnirea cu publicul de la Sibiu va avea loc pe 9 decembrie, de la 18:30, la Cineplexx Sibiu.
  • Pe 10 decembrie, la cinema Timiș, publicul din Timișoara este invitat la film de la ora 19:00 (proiecția începe la 19:30).
  • Cinema VIP Electroputere Mall găzduiește proiecția din 12 decembrie 2023, ora 18:30, de la Craiova.
  • La Cinema City VIVO! din Pitești, spectatorii se vor putea întâlni cu o parte din echipa filmului pe 13 decembrie 2023, ora 18:30.
  • Caravana VISUL ajunge la Iași, orașul natal al actorului Vlad Logigan, pe 14 decembrie, la Cinema City Iulius Mall, ora 18:30.
  • Proiecția specială de la Cinema City VIVO! Constanța va avea loc pe 16 decembrie, de la 18:30.
  • Pe 17 decembrie, la 18:30, e programată întâlnirea cu publicul bihorean, la Oradea Palace Lotus Center.
  • Seria proiecțiilor speciale se încheie la Ploiești, pe 19 decembrie 2023, de la ora 18:30, la Cinema City Shopping City Ploiești.

Detalii pe: site-ul boldfilmstudio.ro/productii/visul/ și canalele de Instagram (@visul_film) – TikTok (visul.filmul) – YouTube – Facebook Bold Film Studio – Facebook Nerv Film.

Citește și Dispărută de aproape 2 luni, bătrâna de la un azil din Dâmbovicioara e în continuare de negăsit!

Articol scris de Mari Tudor

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *