Web Analytics

Viorel Tudose, sponsor FC Argeş: „Toată lumea spunea că Lupeta este extraordinar, dar iată că nu-i chiar aşa”

de | 6.08.2021 10:08 | Actualitate, Sport

# „Vă spun sincer că am avut divergențe și cu Jean Vlădoiu și l-am întrebat de ce l-au adus pe Lupeta”, mai spune sponsorul alb-violeților

# Cum comentați începutul de campionat, cu două înfrângeri și un egal?
– Un început normal. Au fost schimbări masive de efectiv, dar și accidentări, mă refer aici la Palic, Șerban și Tofan, în această ordine. Trei jucători pe trei posturi-cheie, e și normal că rezultatele au fost influențate. Omogenitatea vine cu timpul. Tot am auzit că pentru Prepeliță este un meci capital la Mediaș, cel puțin așa spuneau suporterii. Din punctul nostru de vedere, al meu și al lui Cristi Gentea, deocamdată nu se pune problema de așa ceva. Atât Andrei Prepeliță, cât și Mihăiță Ianovschi vor trebui să lucreze la consolidarea acestui nucleu de jucători noi. Gândiți-vă la Pițian, la Dumitrașcu, la Viana, la Ișfan, la acest Lupeta, la Said etc. Per total, sunt rezultate normale. Apoi a mai fost și ghinionul pe care l-am avut la Craiova, apoi și în etapa a doua, acasă, cu UTA, dar și în meciul de la Mediaș. Cred că puteam să obținem mai mult, dacă nu ratam exasperant de mult. Avem câteva probleme la finalizare. Și în trecut am ratat foarte mult, dar apărarea mergea foarte bine… Acum lipsa lui Maric în defensivă se vede și până când Boldur și Pițian se vor adapta lângă Turda, cred că va mai trece ceva timp în ceea ce privește omogenitatea liniei de fund. Fundașii laterali sunt aceiași, cu schimbarea lui Tofan și intrarea lui Viana. Sper ca amândoi, Șerban și Tofan, să-și revină cât mai repede, pentru că amândoi au rupturi și nu vor evolua nici în meciul cu Rapid… De data aceasta, șansa nu a mai fost de partea noastră. Gândiți-vă ce putea să fie dacă Lupeta nu rata la Craiova…! Eu cred că echipa își va reveni. Nu am nici cea mai mică teamă că FC Argeș nu își va reveni.

„Când ești sus, toată lumea te laudă, când pierzi, toată lumea te înjură”

# Considerați că ar mai fi nevoie de alți jucători?
– Întotdeauna este loc de mai bine, în viață, la o echipă de fotbal, peste tot. Eu sunt adeptul, nu că aș avea divergențe de opinii cu cineva de la club, al jucătorilor tineri români. Eu chiar am vorbit cu Andrei Prepeliță despre Crivac, de exemplu, care nu putea totuși să joace pe postul lui mai bine ca Miguel. Asta este, când ești sus, toată lumea te laudă, când pierzi, toată lumea te înjură. Asta-i viața, nu ai ce să-i faci! Trebuie să mergem înainte… Eu aș risca mai mult cu jucători tineri. Avem 4-5 jucători tineri de mare calitate și o spun chiar și antrenorii, chiar și managerul Jean Vlădoiu. Trebuie să riscăm puțin, pentru că rezultatele vor întârzia să apară și pentru că omogenitatea nu se face așa ușor cum crede toată lumea. Toată lumea spunea că Lupeta este un jucător extraordinar, dar iată că nu este chiar așa extraordinar.

# Obiectivul rămâne același, și anume accederea în play-off?
– Bineînțeles. Nu se schimbă nimic. Anul trecut, după prima etapă, mulți ne vedeau retrogradați și am fost până la urmă la un pas de play-off. Obiectivul rămâne același, antrenorii au în continuare credibilitate din partea conducerii. Rămân la părerea că Andrei Prepeliță va fi un mare antrenor. El va trebui să gestioneze foarte bine situația, mai ales că suporterii noștri sunt foarte exigenți.
# Cum comentați reacția suporterilor după meciul cu UTA, când l-au înjurat pe primarul Cristian Gentea?
– I-am spus și lui Cristi Gentea să nu se mai supere, pentru că înseamnă că ai făcut ceva, dacă te înjură, ai adus echipa în prima ligă. Dacă echipa era în Liga a treia sau a doua nu aveau ce să înjure, stăteau acasă liniștiți, mâncau semințe. Cum să-l înjuri pe primar, care s-a zbătut foarte mult pentru această echipă și suferă pentru orice?! Eu vorbesc în timpul meciului cu el… Sunt doar doi-trei oameni care se găsesc să înjure. Au și ei dreptul să vorbească, dreptul la vorbă și la scris nu ni-l ia nimeni. Dar ce vină are Cristi Gentea? Joacă Cristi Gentea? Am văzut că la un moment dat m-au înjurat și pe mine. Bun. Și ce ar trebui să fac? Echipa asta a renăscut ca pasărea Phoenix. Acum, după două înfrângeri și un egal… Am auzit că pe facebook se înjură în continuare că nu am adus atacanți. Păi, nu sunt! Vă spun sincer că am avut divergențe și cu Jean Vlădoiu și l-am întrebat de ce l-au adus pe Lupeta. Vă spun că nici nu a vrut să dea probă, nici nu s-a dezbrăcat până nu a semnat contractul. Asta-i viața, oameni buni! Așa mergem, dacă nu avem jucătorii noștri, crescuți de noi. Aducem jucători de pe internet, pe ăștia îi găsim. Credeți că primarul nu a vrut? Conducerea tehnică nu a vrut? Toată lumea a vrut să aducă jucători buni. Nu a vrut nimeni să vină la Pitești, unul s-a dus la Farul, unul s-a dus la Sepsi… Asta este. Am dat și noi salarii serioase… Ce să mai spunem de Malele, căruia i-am dat 250.000 de euro la semnătură și 20.000 de euro salariu lunar și el nici în ziua de astăzi nu a semnat cu vreo echipă.

„Chiar vorbeam cu băieții dacă nu ar fi o variantă să vorbim din nou cu Malele”

# Chiar, ce mai știți de Malele?
– A refuzat ofertă de 800.000 de euro din Coreea de Sud. Chiar vorbeam cu băieții dacă nu ar fi o variantă să vorbim din nou cu el. Toată lumea vorbește, dar nu avem nicio problemă în a aduce jucători, dar nu vor să vină… Poate va fi și Lupeta ăsta un jucător ca Malele.
# Este adevărat faptul că în momentul de față salariile jucătorilor sunt blocate?
– Trebuie să-i speri puțin și pe jucători. Momentan salariile sunt blocate, dar dacă batem Rapidul ele cred că se deblochează.

„Puteam noi să-i dăm lui Malele mai mult de 20.000 de euro pe lună? Păi, ce zicea Palic, ce ziceau Şerban şi alţii?”

# Cum vedeți meciul cu Rapid?
– Eu zic că, odată cu venirea lui Cristi Dumitru, care este un jucător foarte bun acolo lângă Said, cu un Ișfan în spatele vârfurilor, cu Cristi Tănase, putem avea o victorie cu Rapidul. Eu mă bucur că meciul acesta se joacă de la ora 21.30, pentru că este mai răcoare, iar jucătorii au alt randament. Este foarte greu să joci pe o asemenea temperatură… Echipa aceasta va juca foarte bine în acest campionat. O să vedeți. Să nu ne grăbim!… Cristi Gentea este sub imperativul lui “trebuie” și este normal, este sufletist, el își dă seama că este mult prea sufletist pentru cât îi oferă echipa asta. Eu i-am spus că jucătorii sunt mercenari. El s-a supărat când a fost refuzat de unul, doi, trei jucători. I-am spus să nu se mai ducă el și să-i lase pe ceilalți să-și facă treaba. Într-adevăr, dacă îl aveam pe Malele rezolvat sau alți jucători era altceva. Credeți că noi nu am vrut să rezolvăm? Dar nu putem să-i dăm lui Malele un salariu mai mult decât i-am oferit noi și ceilalți jucători să rămână cu salariile alea. El a mai încercat și la Craiova și la Steaua, dar a fost refuzat la banii ăștia. Băiatul ăsta care s-a dus acum la Farul a semnat tot pe 12.000 de euro, dar nu a vrut să vină la noi, s-a dus lângă Gică Hagi. La Malele a fost vorba despre interesele impresarilor. Ei nu au crezut niciodată că noi îi dăm banii ăia; noi i-am dat și totuși nu a semnat. Vă întreb prietenește: puteam noi să-i dăm mai mult de 20.000 de euro lui Malele pe lună? Păi, ce zicea Palic, ce ziceau Șerban și alții? Ce zicea Tofan, care are un sfert din cât i-am dat noi lui Malele? Impresarii au crezut că au pus mâna pe un sac de bani și au zis să dea lovitura. Poate în cele din urmă va semna cu cineva, poate îl aducem noi înapoi pe Malele, deși nu mai văd unde să-l integrăm acum, vă spun sincer. Ori renunțăm la Lupeta, ori îl vindem pe Lupeta, dar cine îl ia pe Lupeta?

Citește și Viorel Tudose, sponsor principal FC Argeş: „Eu ştiu că avem un contract în vigoare cu FC Argeş. Dacă alţii ştiu altceva, e problema lor”

Citește și Viorel Tudose, sponsorul principal de la FC Argeş, dă cărţile pe faţă: „Malele a cerut 250.000 de euro la semnătură. Aici nu ne-am înţeles. Eu nu am fost de acord…”

Citește și FC Argeş are lot de 6,09 milioane euro, iar CS Mioveni – de 4 milioane euro

 

Articol scris de Marius Ionel

Distribuie!

0 Comentarii