Web Analytics

Viorel Tudose: „La FC Argeş, suntem idioţii de serviciu ai fotbalului românesc, plătim şi nu avem rezultate”

de | 30.08.2023 13:00 | Actualitate, Home, Sport

„Alex Pelici nu a acceptat o funcție în cadrul clubului și de comun acord s-a reziliat contractul”, mai spune Viorel Tudose
Cum comentați cele trei meciuri de egalitate și înfrângerea cu Chindia de pe teren propriu?

– Ce să comentez? Am comentat prin renunțarea la Alex Pelici, care, pentru mine, este o mare deziluzie, o mare dezamăgire. Nici nu știu cum să o numesc, nici nu știu ce să mai zic. Nu-mi găsesc cuvintele… A avut absolut tot ce și-a dorit. Ce putem să facem? Să intrăm noi, administrativul, pe teren? Să jucăm noi? Probabil că greșim și noi pe undeva, probabil că greșim având prea mult respect pentru jucători, prea mult respect pentru antrenori. În lumea asta a fotbalului, văd că trebuie să fii mai neloial, să spun așa, ca să fii respectat. Mie mi se pare de noaptea minții să ai atitudinea pe care au avut-o jucătorii în contextul în care ei personal au cerut o întâlnire cu dl primar Gentea și au spus că nu o să dezamăgească, dar acesta este rezultatul. L-ați văzut cu toții. Nu mă deranjează înfrângerea, ci atitudinea! Să nu îți creezi situații de gol, în condițiile în care ai trei atacanți de top pe care îi dorește orice echipă de Liga a doua și tu tragi trei șuturi pe spațiul porții și acelea la întâmplare, în minutul 50, când intră Haită… Ce mai pot eu să spun acum? Am spus că nu mai luăm nicio decizie așa… Analizăm tot, pregătim contracte dure, ferme, acte adiționale pentru jucători pentru că altfel nu se mai poate. La FC Argeș, suntem idioții de serviciu ai fotbalului românesc, plătim și nu avem rezultate. Despre ce discutăm? Nu mai există loialitate, vorbești astăzi cu cineva în fotbal, peste două ore se schimbă, chiar jucători care au fost în tricoul alb-violet, care se duc în fața suporterilor și spun că sunt piteșteni până la moarte și dincolo de ea. Poftim? Vorbește cu tine 4 ore, negociază, după care fuge să semneze în altă parte. Ce pot eu și ceilalți din conducere să facem? De promovat, vom promova, nu asta este problema! Pe brânci și în genunchi vom trece linia de sosire, așa ca la maraton… Vom învinge și noi… Vom învia ca pasărea Phoenix, asta este nebunia mea. Argeșul va urca în clasament încet-încet… Mă deranjează atitudinea, adică vorbești cu jucătorii, cu antrenorii și toți își dau cuvântul că totul este în regulă și când ajungem acolo suntem de râs.

Cum rămâne cu Alexandru Pelici? Inițial s-a anunțat că va rămâne în cadrul clubului.

– Alex Pelici nu a acceptat o funcție în cadrul clubului și de comun acord s-a reziliat contractul.

Citește și Alexandru Pelici nu mai e antrenorul principal al FC Argeș

„Dică a rămas să ne sune și, așa cum l-am sunat eu pe Vladimir Putin, așa m-a sunat și Nicolae Dică pe mine sau pe primarul Gentea”

Bun. Ce variante de antrenor există? Se vehiculează numele lui Nicolae Dică.

– Prefer să nu discut de Nicolae Dică. Da. S-a discutat cu Nicolae Dică, s-a negociat cu Nicolae Dică, după care Nicolae Dică, s-a făcut un contract pe patru ani, a zis că îl acceptă, după care a primit o altă ofertă. A rămas să ne sune și, așa cum eu l-am sunat pe Vladimir Putin, așa m-a sunat și Nicolae Dică pe mine sau pe primarul Gentea. Sunt alte 4 sau 5 variante de antrenor. Nu vreau să vă supărați pe mine, dar nu pot să dau nume pentru că, dacă se aude dacă negociem noi cu unul dintre acei antrenori, ba Botoșaniul, ba Craiova, vor să-l i-a imediat. Da, s-a discutat, dar nu numai cu Nicolae Dică, ci și cu antrenori foarte mari, foarte buni, adică antrenori care nici nu visau ei să antreneze vreodată la Liga a doua. Dar proiectul pe 3-4 ani de zile, cu construirea unei echipe competitive, i-a atras pe foarte mulți antrenori din prim planul fotbalului românesc.

Citește și Nicolae Dică: „Cei care conduc FC Argeș să nu mai jignească oameni care au făcut ceva pentru acest club: Jean Barbu, Vlădoiu, Prepeliță, Dică”

„Sunt discuții cu mai mulți antrenori, inclusiv cu dl Beza”

Am înțeles că abia după meciul de la Metaloglobus se va anunța un antrenor nou și până atunci echipa va fi pregătiră de Eugen Beza, secundul lui Pelici…

– E posibil să rămână și dl Beza, e posibil orice în momentul acesta. Sunt discuții cu mai mulți antrenori, inclusiv cu dl Beza. Cu dl Beza vor fi discuții după meciul din Cupa României. Noi ne dorim un proiect pe trei-patru ani, așa cum am dorit să-l facem și cu Alex Pelici, dar nu știu ce s-a întâmplat, nu știu ce se întâmplă. Sper ca încet-încet să găsim formula câștigătoare și cât de curând să demarăm acest proiect pe 3-4 ani de zile cu obiectiv intermediar promovarea în prima ligă, construirea unei echipe puternice, în anul trei accederea în play-off și în anul patru participarea într-o cupă europeană. Asta este tot ce îmi doresc eu și cei care sunt lângă mine.

Cum vedeți următoarele meciuri, în Cupă cu Bihor și în campionat cu Metaloglobus?

– Îmi doresc numai victorii, dacă putem, să câștigăm și Cupa României. Am o foarte mare încredere în jucători pentru că s-au uitat în ochii mei, au vorbit, au spus că nu este nicio problemă și că vor câștiga fără niciun fel de problemă toate meciurile. Dar, iată că jucători cu experiență greșesc foarte-foarte mult, vezi cazul Straton, cazul Rizzi, greșeli care ne costă, ne costă puncte, timp, nervi și asta se resfrânge și pe starea de spirit a echipei și nu este bine.

Citește și Viorel Tudose, sponsor FC Argeș: „Cât eu voi mai fi la această echipă, Dică nu va mai avea șansa niciodată să mai fie antrenorul lui FC Argeș”

Articol scris de Marius Ionel

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole