Violonistul Alexandru Tomescu, Cetăţean de Onoare al judeţului Argeş

de | 4.11.2021 12:43 | Actualitate, Cultura, Home

În 2009, Viorica Răducanu, fost secretar general al Consiliului Județean Argeș, mi-a telefonat în legătură cu violonistul Alexandru Tomescu, pe care-l angajasem ca solist al Filarmonicii Pitești, ducând faima Piteștiului în toată lumea, cu rugămintea de a-i face o prezentare. M-am executat pe loc, mai ales că în 2008 îi acordasem lui Alexandru Tomescu Premiul pentru muzică al revistei de cultură „Argeș”, revistă pe care o conduceam la acea vreme. Mai mult, i-am spus d-nei Răducanu: „Tomescu este argeșean, și-a cumpărat o căsuță la Rucăr, doar că nu are… curent, poate îl ajutați!”.

Așa se face că Alex a venit la Muzeul Golești la 12 septembrie 2009 să-și ridice premiul. Mare mi-a fost surpriza să constat că pe post de… șofer al său era un ditamai ministru secretar de stat la Ministerul Culturii, Radu Boroianu.
În timpul discursurilor, am vizitat muzeul și am mâncat mere din pomii din livadă. Din păcate, Alexandru a fost lăsat la coadă, avea de gând să cânte, venise cu vioara după el, dar nu mai avea cui, cam toți cei prezenți stând la coadă la un bou la proțap!

Citește și Povestea preotului care i-a pictat şi dăruit Regelui Mihai icoana ”Dulcei Sărutări”

Citește și ÎPS Calinic, cuvânt emoţionant la moartea vicarului Vasile Someşanul

 

Distribuie!

Articol scris de Dumitrascu Jean

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

0 Comentarii

Ultimele articole

DGA Argeș: Activitate de prevenire
DGA Argeș: Activitate de prevenire

La inițiativa Consiliului Județean Argeș și în baza Protocolului de colaborare încheiat în anul 2021, între MAI – Direcția Generală Anticorupție și Consiliul Județean Argeș, ofițeri din cadrul Serviciul Județean Argeș au desfășurat, în data de 19.05.2022,  o...

UE: Reducerea rapidă a dependenței de combustibilii fosili din Rusia
UE: Reducerea rapidă a dependenței de combustibilii fosili din Rusia

Comisia Europeană a prezentat în ziua de 18 mai planul REPowerEU - răspunsul său la situația dificilă și la perturbările cauzate pe piața mondială a energiei, de invazia Ucrainei de către Rusia. Există două argumente principale în favoarea transformării urgente a...


Loading RSS Feed