Web Analytics

Violonistul Alexandru Tomescu, Cetăţean de Onoare al judeţului Argeş

de | 4.11.2021 12:43 | Cultură, Actualitate

În 2009, Viorica Răducanu, fost secretar general al Consiliului Județean Argeș, mi-a telefonat în legătură cu violonistul Alexandru Tomescu, pe care-l angajasem ca solist al Filarmonicii Pitești, ducând faima Piteștiului în toată lumea, cu rugămintea de a-i face o prezentare. M-am executat pe loc, mai ales că în 2008 îi acordasem lui Alexandru Tomescu Premiul pentru muzică al revistei de cultură „Argeș”, revistă pe care o conduceam la acea vreme. Mai mult, i-am spus d-nei Răducanu: „Tomescu este argeșean, și-a cumpărat o căsuță la Rucăr, doar că nu are… curent, poate îl ajutați!”.

Așa se face că Alex a venit la Muzeul Golești la 12 septembrie 2009 să-și ridice premiul. Mare mi-a fost surpriza să constat că pe post de… șofer al său era un ditamai ministru secretar de stat la Ministerul Culturii, Radu Boroianu.
În timpul discursurilor, am vizitat muzeul și am mâncat mere din pomii din livadă. Din păcate, Alexandru a fost lăsat la coadă, avea de gând să cânte, venise cu vioara după el, dar nu mai avea cui, cam toți cei prezenți stând la coadă la un bou la proțap!

Citește și Povestea preotului care i-a pictat şi dăruit Regelui Mihai icoana ”Dulcei Sărutări”

Citește și ÎPS Calinic, cuvânt emoţionant la moartea vicarului Vasile Someşanul

 

Articol scris de Jean Dumitrascu

Distribuie!

0 Comentarii