Web Analytics
scris miercuri, 02.02.2022

Vineri, 4 ianuarie 2022, protest la Guvern!

Sindicatele din industria aluminiului: „dacă nu se realizează Reglementarea preţului la energie pe piaţă, economia României va intra în colaps total!”

Sindicatul Liber Alro, Sindicatul Alroproduct, Sindicatul UPS, afiliate la Federaţia Naţională Sindicală Solidaritatea Metal, împreună cu Sindicatul Prelucrarea Aluminiului şi Sindicatul Alum Tulcea, afiliate la Federaţia Sindicatelor din Metalurgia Neferoasă vă comunică următoarele:

Vineri, 4 ianuarie 2022, protest la Guvern!

În data de vineri, 4 februarie 2022, între orele 11:00-13:00 va avea loc în faţa GUVERNULUI ROMÂNIEI un miting de protest. Principalul motiv este faptul că prin Ordonanţa de Urgenţă din data de 25.01.2022 la punctul 7, alin. 6⅟ se exceptează de la plafonarea energiei electrice şi a gazelor naturale pentru intervalul 01.02-31.03.2022, clienţii non-casnici care au primit ajutor de stat.

Acest lucru este complet incorect, întrucât, practic, NU A FOST AJUTOR DE STAT, ci “returnarea sumelor de bani pe care Alro le-a achitat ca urmare a plăţilor efectuate pentru emisii de CO2, incluse în preţul energiei”.
 
În consecinţă, până la 10.02.2022 este în derulare închiderea totală a Halei 8 de Electroliza, dupa ce Hala 9  a fost deja oprită, urmând Hala 7. După aceste opriri de capacitate, sute de salariaţi începând cu data de 15.02.2022, vor fi trimişi în şomaj tehnic.  

Mafia creată în jurul resurselor de energie electrică şi gaze nu îşi încetează acţiunile de speculă, distrugând în mod ireversibil industria din România.

Citește și: Exclusiv. Dezvăluirile comandantului scos la pensie: „Le-am spus colegilor de la Poliţia Mioveni că Miuţescu va sfârşi ca Mircea Drăghici”

Degeaba au fost întreprinse demersuri de sindicate, de conducerile societăţilor către factorii de decizie: primul Ministru, şi Ministerele de resort, nu s-a rezolvat decât cadrul legal privind tranzactionarea bilaterală directă între producători şi agenţii economici energo-intensivi, dar acest lucru nu este practicabil în prezent datorită nefunctionalităţii pieţei pentru clienţii mari din industrie, toată energia fiind pusă în vânzare doar pe anumite platforme ale pieţei şi adjudecată de speculanţii de energie.

Legea Concurenţei 21/1996 – Art. 4, alin. 3 nu se aplică decât parţial, neluând în considerare marii consumatori de energie.

”MAFIA ESTE IN FLOARE”.

Solicităm Guvernului să limiteze preţurile aplicate la energie şi gaz la valoarea celor din decembrie 2020 pentru cel puţin un an (legea prevede posibilitatea prelungirii până la 3 ani), precum şi interzicerea exportului de energie electrică şi distribuirea acesteia către consumatorii industriali şi casnici.

URGENT, dacă nu se realizează Reglementarea preţului la energie pe piaţă, economia României va intra în colaps total.

ATENTIE GUVERN!
Treziţi-vă la realitate până nu este prea târziu!!!!!!!!!!!!!!!

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită