Web Analytics
scris joi, 14.03.2024

Video. Exercițiu tactic al Jandarmeriei Argeș la ICN Mioveni

Anul trecut, Inspectoratul de Jandarmi Județean Argeș a asigurat paza și protecția în cazul a 38 de transporturi de materiale nucleare. Este și motivul pentru care s-a considerat necesară îmbunătățirea pregătirii pe această linie.

Video. Exercițiu tactic al Jandarmeriei Argeș la ICN Mioveni

Citește și: Jandarm medaliat cu aur la Judo: „Am reuşit să îmi iau revanşa şi să aduc titlul de campion naţional la Piteşti”

Prin urmare, miercuri, 13 martie, Jandarmeria a pus la cale un exercițiu de pregătire în zona Institutului de Cercetări Nucleare Pitești, din localitatea Mioveni.

Intitulat „Blue Atom”, exercițiul a presupus consolidarea capacităților structurilor specializate din cadrul Jandarmeriei Argeș pe linia intervenției în cazul unui atac armat asupra transporturilor speciale – după cum am fost informați printr-un comunicat de presă.

Obiectivele principale de pregătire au fost: dezvoltarea capacității de reacție în situații de criză, optimizarea și creșterea calității misiunilor specifice prin antrenarea structurilor de conducere; verificarea capacității operaționale a structurilor; antrenarea personalului și verificarea nivelului de pregătire al acestuia.

Alături de jandarmii argeșeni, la acest antrenament tactic au participat și reprezentanți ai Autorității Norvegiene pentru Siguranță Radiologică și Nucleară, ai Institutului pentru Tehnologie în Energie, Comisiei Naționale pentru Controlul Activităților Nucleare și ai Institutului de Cercetări Nucleare Pitești și Fabricii de Combustibil Nuclear – se mai arată în comunicatul de presă.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *