Web Analytics
scris joi, 14.03.2024

Jandarm medaliat cu aur la Judo: „Am reuşit să îmi iau revanşa şi să aduc titlul de campion naţional la Piteşti”

Săptămâna trecută, între 5-8 martie, a avut loc Campionatul Național de Judo al Ministerului Afacerilor Interne, la Călimănești, iar una dintre medaliile de aur a ajuns și la Pitești, câștigată de plutonierul Daniel Marinescu. În vârstă de doar 27 de ani, acesta nu este deloc străin de ring.

Jandarm medaliat cu aur la Judo: „Am reuşit să îmi iau revanşa şi să aduc titlul de campion naţional la Piteşti”

„Bunicul meu a fost primul care a zis «da, dacă îți dorești asta, eu te susțin»”

Piteșteanul Daniel Marinescu lucrează în cadrul Jandarmeriei din 2019, când a fost repartizat la IJJ Ilfov, iar în 2022 a fost transferat la Jandarmeria Argeș, în cadrul Detașamentului 1 Jandarmi Mobil. Povestea lui cu judo a început încă de la vârsta de 8 ani, la CSM Pitești, îndrumat de cunoscuții profesori Corneliu Pălărie și Valentin Ioniță. „Eram la școală, țin minte și acum, în clasa a treia, când au intrat domnii profesori Pălărie Corneliu și Ioniță Valentin, au împărțit pliante, ne-au explicat în mare cam cu ce se mănâncă acest sport, am ajuns acasă și, sprijinit de bunicii mei, de bunicul meu, am mers la sala de judo. Bunicul meu a fost primul care a zis «da, dacă îți dorești asta, eu te susțin». De-a lungul anilor am fost sprijinit de ei, au făcut tot posibilul și tot efortul ca să merg mai departe și să aduc rezultate”, și-a amintit cu recunoștință sportivul. A mai practicat și alte sporturi de contact, dar a atins performanța cu judo, participând la multe campionate naționale de profil.
De când a intrat în Jandarmerie a participat și la campionatele naționale ale MAI, iar în 2019 și în 2023 a ajuns vicecampion național. „Programul nostru este foarte încărcat, dar de fiecare dată când găsesc o portiță liberă merg la antrenament, ori în sala de fitness, ori în sala de judo. Reușesc să mă antrenez de vreo 3-4 ori pe săptămână”, ne-a spus jandarmul.

Săptămâna trecută, iată că antrenamentele și toată munca de la 8 ani au fost răsplătite cu primul loc la Campionatul de Judo al MAI, la categoria -100 kg, sub 35 de ani. „Organizarea a fost una foarte bună. Domnii din Centrul Cultural MAI au organizat totul ca la carte. În Minister, acum, s-au adunat cei mai buni sportivi la toate categoriile, adică toți cei cu care mă băteam în copilărie, de când eram mici, au intrat în sistem, toți sunt polițiști, jandarmi, pompieri și acum ne-am strâns toți în Minister și a devenit o competiție foarte puternică”, ne-a mai spus plutonierul. Daniel Marinescu a obținut medalia de aur după trei meciuri, în finală întâlnindu-se din nou cu adversarul care a ieșit campion național anul trecut, doar că „anul acesta am reușit să îmi iau revanșa și să aduc titlul de campion național la Pitești”, ne-a declarat jandarmul.
Daniel Marinescu ne-a enumerat și câteva beneficii ale acestui sport de contact. „Practic, prin judo te autocontrolezi, te autoeduci, este o artă japoneză care te dezvoltă fizic și psihic”. Recomandă practicarea din copilărie, când se pun bazele. „E foarte greu, din punctul meu de vedere, ca la 20 de ani, să te apuci de acest sport, pentru că trebuie să îți intre în reflex anumite lucruri și doar de mic poți să le acumulezi”.

Citește și Medalii pentru sportivii de la CSM Pitești la Campionatul Național de Judo

Argeșenii au ocupat locuri fruntașe în clasamentul Campionatului de Judo al MAI

De asemenea, și ceilalți argeșeni s-au întors cu premii. Plutonierul adjutant șef Hafner Romeo a obținut locul II la categoria +100 kg, +35 ani OPEN. Locotenentul Petre Marius s-a clasat pe locul III la categoria +100 kg, -35 ani. Chiar dacă nu a reușit să urce pe podium în acest an, plutonierul adjutant Șugubete Mădălin s-a clasat pe locul 5 din 8 participanți, fiind la un pas de podium. În a doua zi de concurs a fost întrecerea pe echipe, pe arme, iar echipa Jandarmeriei a concurat cu Poliția, cu ISU și cu Poliția de Frontieră și s-a clasat pe locul al doilea.
În top au fost și pompierii argeșeni. Vlad Oprescu, de la secția de Pompieri Costești, și-a păstrat titlul de campion la categoria +35 ani și +100 kg, iar Dragoș Sorică din cadrul Serviciului Pregătire pentru Intervenție și Reziliența Comunităților a urcat pe treapta a treia a podiumului, la categoria +35 ani și 81 kg. IGSU s-a clasat pe locul al treilea în clasamentul general.

Citește și Bronz pentru Darius Georgescu de la CSM Pitești la Campionatul european de judo

Citește și Piteștenii impresionează la Campionatul național de judo

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *