Web Analytics

Vicepreședinta Comisiei Europene pentru valori și transparență, Věra JOUROVÁ, vizitează România

de | 27.06.2022 14:15 | Actualitate, Bani europeni, Economie, Politica si Administratie

Vicepreședinta Comisiei Europene pentru valori și transparență, Věra JOUROVÁ, face o vizită în România în perioada 27 – 28 iunie 2022.

În cadrul vizitei oficiale, vicepreședinta Jourová va discuta despre mecanismul de cooperare și de verificare (MCV), despre statul de drept și reformele din domeniul justiției, dar și despre răspunsul comun la războiul purtat de Rusia împotriva Ucrainei, precum și despre libertatea mass-mediei și combaterea dezinformării.

Citește și: Simona Bucura Oprescu: „Se deschide apelul de proiecte pentru construcţia de creşe finanţate prin PNRR”

Vicepreședinta se va întâlni cu președintele Klaus Iohannis, precum și cu prim-ministrul Nicolae Ciucă. Ea se va întâlni, de asemenea, cu reprezentanți ai autorităților naționale de reglementare în domeniul mass-mediei și cu reprezentanți ai guvernului pentru a discuta despre aspecte legate de mass-media și dezinformare, precum și pentru a vizita Centrul Integrat de servicii pentru refugiati gestionat de UNHCR/ Agenția Uniunii Europene pentru Azil.

Marți, vicepreședinta Jourová se va întâlni cu ministrul justiției Cătălin Predoiu și cu ministrul de interne Lucian Bode, precum și cu comisiile parlamentare mixte: Comisia pentru afaceri europene, Comisia juridică și Comisia pentru cultură, arte, mijloace de informare în masă. Ea se va întâlni și cu președintele Curții Constituționale Marian Enache, precum și cu asociațiile magistraților.

Citește și: Deputaţii dezbat astăzi moţiunea simplă împotriva ministrului Energiei

Vicepreședinta va participa, totodată, la o masă rotundă cu jurnaliști și cu reprezentanți ai asociațiilor acestora pentru a discuta despre libertatea mass-mediei, siguranța jurnaliștilor și acțiunile strategice în justiție împotriva mobilizării publice (SLAPP).

Articol scris de Cristian Vasile

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *