Web Analytics

Simona Bucura Oprescu: „Se deschide apelul de proiecte pentru construcţia de creşe finanţate prin PNRR”

de | 27.06.2022 13:21 | Actualitate, Politica si Administratie

Deputatul PSD de Argeș, Simona Bucura Oprescu anunță că, începând cu 30 iunie și până la 30 iulie, va fi deschis apelul de proiecte pentru construcția de creșe finanțate prin PNRR. Astfel, în funcţie de mărimea lor, noile creşe vor asigura locuri pentru 40-110 copii şi vor avea săli de joacă, dormitoare, sală pentru festivităţi, bucătărie şi spălătorie proprie, cabinet medical, spaţii administrative şi spaţiu de joacă amplu, în aer liber.

„Creşele vor fi dotate cu panouri solare şi fotovoltaice, pentru asigurarea necesarului de energie şi apă caldă din surse regenerabile, iar anvelopa clădirii va fi foarte bine izolată termic, cu uşi şi geamuri izolante. Clădirile vor fi, de asemenea, dotate cu pompe de căldură cu puţuri forate în mare adâncime, care asigură un agent termic de 10 grade Celsius, indiferent de anotimp. Vara pot fi folosite pentru răcirea spaţiului, iar iarna ajută la încălzire.

Citește și: Simona Bucura Oprescu, demonstrație de patriotism și frumos la Câmpulung: “Muscelul rămâne capitala iei românești!”

Ministerul asigură finanţarea în proporţie de 100% pentru construcţia creşelor, iar autorităţile locale vor asigura doar terenul necesar şi branşarea la utilităţi.

Amănunte puteți afla accesând link-ul PNRR: https://www.fonduri-structurale.ro/…/pnrr-ghidul…

și consultând Monitorul Oficial nr. 0623 din 2022 Nr. Act: 1254 din 24 Iunie 2022

Emitent: Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației

Ordin pentru aprobarea Ghidului specific – Condiții de accesare a fondurilor europene aferente Planului național de redresare și reziliență în cadrul apelului de proiecte PNRR/2022/C15/01, PNRR/2022/C15/02, componenta 15 – Educație, investiția 1 – Construirea, echiparea și operaționalizarea a 110 creșe.”, mai transmite deputatul.

Articol scris de Bianca Solomon

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *