Web Analytics

VESTE PROASTĂ pentru clienții Revolut din România! Fiscul poate pune popriri pe conturi

de | 25.07.2022 14:00 | Actualitate, Economie, Home

ANAF poate pune popriri pe conturile Revolut. Două milioane de români sunt vizați!

Conturile de Revolut pot fi supuse popririi, a decis o instanță din România, în două dosare ale unor clienți care au datorii la alte instituții bancare. Cele două hotărâri reprezintă o premieră în țara noastră.

Cea mai populară aplicație financiară din România, Revolut, se promovează ca un sistem care te ajută să administrezi tot ce ține de bani. Prin Revolut se pot face transferuri rapide, economii, investiții în acțiuni, aur sau criptomonede, se pot rezerva bilete de avion sau vacanțe, scrie fanatik.ro. În România, Revolut are peste două milioane de clienți, ceea ce face din țara noastră a doua mare piață de retail din lume, după Marea Britanie.

Citește și: UE aprobă vaccinul Imvanex împotriva variolei maimuţei

ANAF a luat în vizor banii păstrați de români în conturile Revolut, dar și băncile care încearcă să-și recupereze banii pierduți în urma unor credite neperformante. În România, conturile Revolut în lei sunt depozitate la Libra Internet Bank, în urma unui parteneriat semnat între cele două instituții, în anul 2020.

La sfârșitul anului trecut, o companie de executări silite a chemat în instanță civilă Libra Bank, solicitând instituirea popririi pe conturile a doi clienți asupra cărora Banca Comercială Română avea decizii definitive de executare silită. În ambele cazuri, cererea executorului face referire la conturile Revolut ale debitorilor, însă doar Libra apare în dosar în calitate de terț poprit.

Citește și: Nici Primăria, nici Prefectura, nici ISC-ul nu arată publicului hibele autorizaţiei pentru B-dul Pardon

În trecut, toate cererile în care se încerca poprirea unor conturi Revolut depozitate la Libra Bank, au fost respinse în instanță, după ce Libra Bank a susținut că nu poate da curs cererilor de poprire pe conturile clienților Revolut pentru că nu aceștia sunt titularii conturilor, ci compania britanică.

În acest moment, cele două acțiuni sunt admise pe fond, însă Libra Bank a făcut apel, urmând ca procesele să intre pe rolul instanțelor superioare în a doua jumătate a acestui an. Popririle bancare se înființează, spun cei de la ANAF, având la bază informațiile stocate la nivelul Agenției, pe baza Registrului central electronic de plăți și conturi bancare identificate prin codul IBAN, operaționalizat începând cu 11 ianuarie 2021. La acest moment, Revolut Bank UAB poate transmite informații în vederea îndeplinirii obligațiilor declarative, în condițiile legii.

”ANAF poate solicita, în condițiile legii, informații despre rulajele și/sau soldurile conturilor deschise de clienții instituției menționate”, arată reprezentanții ANAF într-un comunicat.

Sursa foto: fanatik.ro

Articol scris de Antoniu Neguț

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *