Web Analytics

Verificări ale polițiștilor privind organizarea pazei în județul Argeș

de | 1.09.2021 18:15 | Actualitate

În ziua de 31 august a.c., polițiștii compartimentelor sisteme de securitate au acţionat pentru verificarea modului de organizare a pazei la unitățile școlare, precum și pentru prevenirea și combaterea infracțiunilor contra patrimoniului agenților economici, prin verificarea modului de organizare a pazei la operatorii de valori monetare, la manipularea, depozitarea și transportul acestora, precum și respectarea normelor de lucru interne.

Verificările au vizat şi activitatea desfășurată de furnizorii de servicii de securitate private, iar toate activitățile desfășurate au avut în vedere și contextul măsurilor de prevenire a răspândirii coronavirusului.

Astfel, polițiștii au verificat 8 unități școlare de pe raza municipiului Pitești, precum și o societate comercială pe raza comunei Albota, respectiv două case de amanet și o agenție de jocuri de noroc pe raza municipiului Câmpulung.

În urma verificărilor, au fost constatate nereguli la trei dintre obiective, constând în neimplementarea unor măsuri suplimentare, dispuse conform analizei de risc la securitatea fizică, fapt pentru care au fost dispuse termene de remediere.

 

Citește și Încă o modificare! Elena Lasconi a schimbat din nou organigrama Primăriei Câmpulung

 

Totodată, la unitățile asigurate cu pază umană permanentă, a fost verificat şi modul de efectuare a serviciului de către agenţii aflaţi în serviciu cu privire la respectarea consemnul general și particular, nefiind constatate alte nereguli.

De asemenea, la toate unităţile s-a procedat la instruirea operatorilor de valori monetare cu privire la manipularea, depozitarea și transportul acestora, precum și respectarea normelor de lucru interne.

Având în vedere contextul epidemiologic, reprezentanții unităților școlare, precum și ai societăților verificate de polițiști au fost instruiți şi cu privire la măsurile de prevenire a coronavirusului, prin adresarea de către aceștia de recomandări și luarea unor măsuri care să asigure respectarea de către cetățeni a păstrării unei distanțe de siguranță, pentru diminuarea riscului de transmitere a afecțiunii medicale. Acțiunile pe această linie de muncă vor continua.

Articol scris de Marius Ionel

Distribuie!

0 Comentarii