Web Analytics

Vasilică şi Chiriloiu – celulă de criză pe subiectul terenului de pe Transfăgărăşan

de | 30.08.2018 14:00 | Dezvăluiri

# Deşi spun că nu sunt prieteni, i-am surprins într-un bar din centrul Piteştiului

Deși l-am căutat de mai multe ori pe deputatul Radu Vasilică pentru o explicație în legătură cu acuzațiile care i se aduc de către o familie de piteșteni ce susține că îl are drept vecin pe Transfăgărășan (iar respectiva proprietate a fost omisă din declarația de avere), parlamentarul PSD a fost de negăsit. L-am găsit luni, după prânz, fără voia lui, însă în compania cui credeți? A lui Armand Chiriloiu, șeful Direcției Silvice Argeș, deși cei doi susțin la unison că nu sunt așa de apropiați, iar prieteni nici atât! I-am întâlnit la barul Central de la parterul Casei Cărții, improvizând o celulă de criză. Când ne-au văzut, s-au blocat. Iar când i-am întrebat și de vorbă, aproape că s-au electrocutat. Explicația deputatului Vasilică a fost că, deși nu i-a dat lui Armand Chiriloiu vreodată nici măcar o cafea, acum l-a căutat să vorbească fix pe subiectul deranjant al terenului și cabanei de pe Transfăgărășan. Cum le potrivește Cel-de-Sus, că exact asta voiam să lămurim și noi!

„Hârtia asta e dată de cretinul ăla, pe care l-ați și citat. Ăla era obsedat că e cabana mea”

Supărat de apariția, săptămâna trecută, a articolului „Alte dezvăluiri din dosarul teleportărilor de pădure. Deputatul Radu Vasilică a omis din declarația de avere cabana de pe Transfăgărășan”, parlamentarul social-democrat ne-a invitat totuși să luăm loc la masa unde se așezaseră. „Cum să trec în declarația de avere o cabană pe care nu am avut-o niciodată? Puteați să întrebați la Cadastru. În legătură cu declarația mea de avere, sunt atât de tipicar încât, credeți-mă, că nu uit nimic! Nu făceam eu imprudențe din astea. Eu m-am luptat timp de 5 ani de zile cu ANI. Nu făceam eu așa ceva”, spune Radu Vasilică.
L-am întrebat atunci cum își explică faptul că numele său apare în procesul-verbal de punere în posesie, deci într-un document oficial, ca vecin al lui Oliver Ioniță „De ce apare numele meu în hârtia privind amplasamentele? Am văzut și eu. Ăla e un document făcut de ăștia de la Cadastru, care se numește punere în posesie, în care chiar nu știu după ce documente au scris așa ceva. Ăla e făcut de firma care a făcut cadastrul. Că și eu am făcut la fel, când mi-am făcut casă la Ștefănești. Am spus care sunt vecinii… A scris unu’ așa…”, a fandat, aproape incredibil pentru noi și pentru foarte multă lume, deputatul Radu Vasilică. Asta în contextul în care documentul publicat de noi în facsimil are mai multe ștampile: pe cea a reprezentantului OS Vidraru, pe cea a Primăriei Negrași, de unde a fost mutat terenul, și pe cea a Primăriei Arefu, pe teritoriul căreia se află respectivul teren mutat. La întrebarea noastră dacă el crede că acea hârtie prin care Oliver Ioniță a primit amplasamentul pe Transfăgărășan și pe care el apare în calitate de vecin pe trei laturi ar fi vreun fals, deputatul a spus că… probabil da. Radu Vasilică s-a năpustit apoi cu o serie de acuze asupra familiei Ioniță, cea care a pus la dispoziția organelor de cercetare, instanței, dar și nouă documentele pe care le deține și care o ajută să își susțină cauza. „Hârtia asta e dată de cretinul ăla, pe care l-ați și citat. Ăla era obsedat că e cabana mea. E tendențios articolul. Ei au mutat pădurea de la Negrași la Vidraru. Asta e definiția teleportării! M-am interesat și eu, după aia. A luat 9.100 de mp și i-a mutat de la Negrași la Vidraru, ceea ce nu mulți au reușit… Și el a mai pus și pe buza drumului. L-a pus în posesie prietenul lui care e revoluționar, Gogu (se referă la fostul prefect Gogu Davidescu, n.red.). O să răspundă penal! Eu i-am încurajat pe ei (pe cei de la Direcția Silvică, n.red.) să meargă în continuare cu procesul, pentru că pădurea statului e luată de două ori. A luat-o la Negrași. Un primar de acolo, când a aflat, s-a albit tot când și-a dat seama ce a făcut. O să îl rog, de față cu dumneavoastră, să își facă datoria și să păstreze în continuare avutul statului (n.red. – aici deputatul Radu Vaslică ni-l arată cu degetul pe tovarășul său de la masă, Chiriloiu, adică pe el îl roagă). Să tai la ras dreptul tău și după aia să mai iei o dată la Vidraru….”, încheie apoteotic și intrigat deputatul Radu Vasilică tirada despre ce a putut face familia Ioniță.

Deputatul Vasilică: „Și acum, că m-au mușcat de c…r, am și eu ceva de spus, na!”

„Poate că dumneavoastră știți varianta asta! Însă ei ne-au prezentat o adresă de la Primăria Negrași că pădurea, pe vechiul ei amplasament, a rămas doar un teren defrișat. În plus, familia Ioniță a depus dovadă în instanță că, deși sunt doi moștenitori cu același nume, autorii sunt diferiți. Prin urmare, ei n-ar fi cerut același teren de două ori, cum credeți dv. și Direcția Silvică”, i-am spus deputatului. Însă Radu Vasilică s-a dezlănțuit și mai tare: „Era defrișat de ei! E absolut flagrant! Și acum, că m-au mușcat de c…r, am și eu ceva de spus, na! E o șmecherie. Sunt două fete ale aceluiași tată și vor să ia pământul de două ori. Ceea ce s-a făcut prin multe locuri. Îmi spuneau și ăștia de la Direcția Agricolă, ca exemplu. Că a luat boierul 300 de hectare, dar au luat și fetele 600. L-ați văzut pe ăla, omul nu e pe craca lui (se referă la Oliver Ioniță, n.red.). El ia pădurea, o taie, vinde lemnul și apoi zice că a găsit-o tăiată de alții. Păi, cine a tăiat-o, mama de la Bârla? Și mai vorbim de teleportări! Păi, cabana aia, dacă vă interesează, dar nu am de ce să vă spun vouă, aia a fost cumpărată de altcineva, nu a fost a mea niciodată. A fost cumpărată prin licitație publică de la ANAF”, și-a încheiat pledoaria parlamentarul PSD, uimindu-ne câte amănunte știe despre un teren cu care susține că n-are nici în clin, nici în mânecă. Transformat, brusc, în apărătorul averii statului (mai zelos chiar și decât amicul său de la Silvic, Armand Chiriloiu), Radu Vasilică ne-a făcut tot istoricul, de la cum s-a făcut punerea în posesie a lui Oliver Ioniță și până la ce lapte de prieten/prefect ar fi supt acesta. Iar la întrebarea noastră cum de știe atât de multe despre un teren cu care n-a fost niciodată vecin, după cum susține, deputatul ne-a răspuns cu candoare: ”M-am interesat după ce am văzut la voi în ziar”. Nu ne-a convins.

Chiriloiu: ”Noi am făcut acțiune pentru că familia Ioniță și-a intabulat abuziv terenul, până la streașina cabanei”

Inițial alb la față, probabil și pentru că i-am surprins împreună tocmai când puneau țara la cale, ca doi porumbei care fac terapie unul cu altul, directorul Direcției Silvice Argeș, Armand Chiriloiu, a intervenit mai târziu în discuție. L-a susținut, evident, pe Radu Vasilică. Chiriloiu ne-a precizat și de ce anume i-a făcut lui Oliver Ioniță dosar penal. Pentru cantonul Direcției Silvice Argeș, aflat tot în vecinătatea terenului de pe Transfăgărășan pe care a fost pus în posesie piteșteanul. Și despre a cărui situație, dacă a fost vândut sau nu și dacă Radu Vasilică are vreo proprietate în zonă a acceptat să ne vorbească acum, deși îi trimisesem o solicitare scrisă, pe Legea 544, în aceeași zi. „Referitor la solicitarea pe care ne-ați făcut-o astăzi, în legătură cu cantonul nostru. Eu, dacă mă duc la cantonul ăsta, nu am unde să mă duc la toaletă. Pentru aia am făcut noi procesul ăsta. El a făcut intabulare de jur-împrejurul cabanei noastre. Deci eu, dacă vreau să mă duc să fac pipi, nu am unde. E o ruină! (n.red. – cantonul Direcției Silvice). Noi acum urmează să scoatem la vânzare 15 cantoane sau mai multe. Suntem în proceduri de evaluare pentru că le ținem degeaba, nu avem ce să facem cu ele. Nu mai avem nevoie de ele, nu sunt utile. Cine mai stă azi cu wc-ul în curte, fără lumină? Am scos-o la licitație. Nu numai aia, a fost un lot și nu s-au vândut. Acum doi ani au fost scoase la licitație. Omul (Oliver Ioniță, n.red.) și-a intabulat terenul până la streașina cabanei. Și-a intabulat abuziv. Pentru asta s-a făcut tot procesul ăsta. Am văzut documentele, am văzut că s-a luat de două ori și normal că s-a făcut acțiune în instanță. Cum să îl las eu pe ăsta….?! După ce că îl ia de două ori (terenul – n.red.), ne-a și îngrădit accesul la cantonul ăsta. Nu mai pot să îl folosesc. Ce drum de servitute? Păi era chiar culmea să ni-l ocupe și pe ăla. Ei au făcut cadastru și au intabulat unde nu trebuia, fără să întrebe pe nimeni. Eu pentru asta am făcut proces! Lasă-mă și pe mine să fac o toaletă la cantonul ăsta”. „Și, by the way! Duceți-vă să le vedeți. Că sunt amândouă două căzături. Două ruine”, intervine marțial și Radu Vasilică, referindu-se la cele două cabane din punctul Buda-Oticu de pe Transfăgărășan. Însă niciunul nu pare a-și aduce aminte că ambele sunt situate fix pe traseul pârtiei de schi din master-planul comunei Arefu, inclus în proiectul Molivișu, în virtutea căruia mulți potentați de ieri și de azi și-au rezervat loturi prin zonă, în diverse moduri.
„Dar, apropo, domnul deputat are vreo cabană, în zona aceea a teleportărilor?”, am insistat noi la Armand Chiriloiu. „Nu are, doamnă, nimic la noi, noi nu avem informații despre așa ceva. Iar ăstea nu sunt informații de interes public, să fie clar!”, ne-a tăiat-o arțăgos șeful peste pădurile statului.

Vasilică: „Îl tot muşcaţi de fund pe Chiriloiu. Eu n-am niciun interes cu el”

Deși susțin că nu se întâlnesc, nici la ski, nici la vânătoare, nici la agape, deși noi i-am surprins împreună, deputatul Radu Vasilică și directorul Armand Chiriloiu și-au luat reciproc apărarea în timpul întâlnirii noastre intempestive.
Vasilică: „Îl tot mușcați de fund (pe Chiriloiu, n.red.). Eu nu am niciun interes cu el. Nu știu dacă i-am dat vreo cafea vreodată, nu am fost la ski, cum ați scris voi. Acum chiar am vrut să mă văd cu el, să îl întreb de treaba asta. Vă puteți uitați pe cifra de afaceri și profitul Direcției Sivice și apoi vedeți dacă mai merită ținut sau nu Chiriloiu pe postul de manager. Comparativ, așa”.
Chiriloiu: “Vrem să facem lumină în acest dosar. Ce legătură are cu domnul deputat?! Nu are nicio legătură!”
Și, by the way, vorba deputatului, ambii și-au promis că se vor susține în continuare pentru ca Direcția Silvică să aibă câștig de cauză în acest dosar, adică să îi ia terenul lui Ioniță de pe Transfăgărășan și să îl redea statului, cică. Numai că parlamentarul a fost uimit să afle că dosarul penal deschis în urma plângerii DS Argeș împotriva lui Oliver Ioniță a fost clasat. „Pe ce lege a clasat Parchetul dosarul?”, a întrebat deputatul. „Că a dispărut dosarul… de la Parchet, eu așa știu”, a răspuns Armand Chiriloiu (!). Ar fi de râs, dacă n-ar fi de plâns.
Alina Crângeanu, Denis Grigorescu

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii