Web Analytics
scris vineri, 25.03.2022

Varta, lider mondial în producţia de baterii, ar putea deschide o fabrică în Argeş, la Căteasca

„Ne zbatem să facem tot ce e posibil să le fim pe plac și să îi lămurim că este cea mai bună alegere la noi în comună”, a spus primarul Florian Năstase

Varta din Germania este unul din cei mai mari producători de baterii pentru piețele mondiale auto, industriale și de consum. La începutul lunii martie a.c., în presa națională s-a scris că Varta vizează România ca locație pentru o investiție într-o nouă unitate de producţie baterii pentru mașini electrice. Varta mai are o fabrică la Brașov. Ei bine, aflăm că Argeșul este o opțiune avantajoasă pentru gigantul german Varta, care ar vrea să cumpere teren în comuna Căteasca. Argumentul? Apropierea de Dacia și de autostradă.

Varta, lider mondial în producţia de baterii, ar putea deschide o fabrică în Argeş, la Căteasca

„Am depistat împreună cu cei de la Consiliul Județean terenul, da, însă cei de la Varta nu ne-au confirmat încă dacă vor să cumpere. Noi ne-am oferit, am făcut tot ce e posibil. Le-am găsit locație, le-am găsit suprafața necesară pentru amenajarea fabricii de baterii Varta”, ne-a declarat primarul comunei Căteasca, Florian Năstase. De unde înțelegem că sunt discuții, însă nu s-a bătut palma cu nemții de la Varta. „Erau mai multe locații în care ei intenționau să construiască fabrica, şi de la noi, de la Căteasca, și din altă parte, dar este o intenție. Dl vicepreședinte al Consiliului Județean, Marius Nicolaescu, se ocupă de problemă. Au fost chemați la Ministerul Dezvoltării și investitorii, iar noi avem tot interesul să facem tot ce este posibil, să le asigurăm facilități, să îi determinăm să investească pe raza comunei Căteasca”, a mai spus primarul. Ar fi mai multe opțiuni spre care se orientează cei de la Varta. „Am înțeles că au mai multe locații spre care se orientează, în funcție de teren, de facilități, dumnealor stabilesc. Mai sunt și alte firme care vor să investească în domeniul de fotovoltaice. Avem câteva firme cu care am avut discuții, dar, deocamdată, nu s-a concretizat. Sper să se concretizeze ceva”, a mai spus primarul din Căteasca.

Citește și Căteasca: continuă lucrările la canalizare în satele Catanele şi Recea

O fabrică nouă ar însemna locuri de muncă pentru argeșeni, dar și venituri la bugetul local și dezvoltarea comunei. Suprafața pe care o caută nemții de la Varta este de 100 hectare. „Am găsit cea mai bună locație. Dacă nu, mai găsim și altele, ne zbatem să facem tot ce e posibil să le fim pe plac și să îi lămurim că este cea mai bună alegere la noi în comună și aproape de Pitești, aproape de autostradă, aproape de Drumul Județean 702 G”, a spus încrezător primarul Năstase. Potrivit economica.net, în 2020, Varta din Brașov a înregistrat afaceri de 407 milioane de lei, în creștere cu aproape 50% față de rezultatul din 2019.

Gigi Becali are 100 ha teren agricol în Căteasca pe care vrea să-l vândă

Și alți investitori au pus ochii pe Căteasca. Omul de afaceri Gigi Becali, patronul FCSB, are o suprafață mare de teren agricol în comuna Căteasca. „Avem pe Becali, care are 100 ha și e dispus să dea terenul. Chiar am discutat cu el acum două săptămâni. «Primare, caută-mi investitori, că imediat îl vând»”, ne-a povestit Florian Năstase.
„Sper ca într-o săptămână să se concretizeze ceva sau să avem un răspuns. Dacă nu, mai încercăm și alte variante”, a concluzionat primarul de la Căteasca.

Citește și Liviu Năstase, noul primar al comunei Căteasca: „Cetăţenii au avut încredere în capacitatea mea profesională şi în faptul că ceea ce promit o să şi realizez”


Distribuie!

1 Comentariu

  1. Vanzarea pamantului nu cred ca este indicata mai ales companiilor, de orice fel.Pot fi inchiriate sau data in folosinta cu obligatii.Vanzarea inseamna darea in proprietate si in cazul strainilor, va deveni proprietatea altui stat.Daca compania isi schimba strategia si pleaca si in locul lor vin altii din alte zone ale lumii ,localnicii se pot trezi cu colonii incompatibile cu modul de viata al satenilor sau cu poluare sau cu alte probleme care vor genera conflicte pe termen lung,nerezolvabile.
    Chiar nu vrem sa invatam nimic din experienta altora si a noastra cu combinatele vandute la altii cu pamant cu tot si acum stau in paragina parasite si care dau un aspect dezolant oraselor si contin factori de poluare masiva:combinatele siderurgice cumparate de rusi si inchise,ARO Campulung inchis si taiat unde si acum exista factori de poluare,ARPECHIM Pitesti cumparat cu tot cu pamant si inchis,etc.

    Răspuns

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *