Web Analytics

Căteasca: continuă lucrările la canalizare în satele Catanele şi Recea

de | 17.03.2022 13:03 | Actualitate, Economie, Politica si Administratie

Autoritățile comunei Căteasca au demarat încă de la finalul lunii ianuarie lucrările la sistemul de canalizare din satele Catanele și Recea. ”Timpul a fost prielnic și sperăm ca până în toamnă lucrarea în satele Catanele și Recea să se realizeze în proporție de 90%, cu mențiunea că punerea în funcțiune este condiționată de finalizarea stației de epurare de la Căteasca. Succes firmei care a început lucrarea cu un ritm destul de bun!”, a spus primarul Liviu Năstase. Valoarea investiției proiectului este de 57 de miliarde de lei vechi. Lucrările au fost demarate cu finanțare din bugetul local, însă autoritățile comunei speră că vor obține finanțare pentru implementarea proiectului și prin PNI ”Anghel Saligny”.

Citește și Liviu Năstase, noul primar al comunei Căteasca: „Cetăţenii au avut încredere în capacitatea mea profesională şi în faptul că ceea ce promit o să şi realizez”

De asemenea, Consiliul Județean Argeș a început demersurile pentru modernizarea unui drum județean important care tranzitează comuna. Este vorba de DJ 703 B, care trece prin satele Siliștea și Căteasca și merge spre Leordeni. Conform solicitării transmise Primăriei de către administrația județului, se intenționează modernizarea drumului pe o lungime de 5,3 km.
”Primăria Căteasca a emis certificatul de urbanism pentru modernizarea DJ 703 B la începutul anului. Sperăm ca această lucrare să demareze cât mai curând, pentru a contribui la modernizarea infrastructurii de circulație în comuna noastră”, mai declară primarul Liviu Năstase.

În altă ordine de idei, Primăria Căteasca a început în luna februarie procedurile de achiziție publică a lucrărilor pentru gospodăria de apă din satul Siliștea. La finalul anului trecut, Ministerul Dezvoltării a suplimentat sumele alocate prin PNDL 2 pentru acest obiectiv, astfel încât există toate șansele ca lucrarea să fie gata anul acesta.

Citește și DJ 508 Căteasca – Furduiești – Teiu – Buta pregătit pentru modernizare

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *