Web Analytics

Vârstnicii dau în judecată casele de pensii. În Argeş sunt 4.000 de dosare în instanță

de | 28.09.2022 22:14 | Actualitate, Economie, Home

Pensionarii au apelat la justiție pentru recalcularea pensiilor. Mii de oameni care se consideră nedreptățiți de Casele Județene de Pensii își caută dreptatea la instanțe. De exemplu, Casa de Pensii Argeş are 4.000 de dosare în instanță. Oamenii sunt nemulțumiți de recalcularea pensiilor. O situație asemănătoare are loc și la Casa de Pensii Vâlcea.
75% din cazurile judecate la Tribunalul din Pitești sunt ale vârstnicilor nemulțumiți de pensia infimă pe care o au după zeci de ani de muncă.

Citește și: Hotărârile aprobate în ședința ordinară a Consiliului Județean Argeș


„Pensiile argeșenilor trebuie să fie calculate corect de Casa Județeană de Pensii Argeș, acesta este rolul ei! Ministerul Muncii trebuie să își facă treaba! Nu se mai pot ascunde decidenții de realitatea de la Argeș. Sunt mii de cauze pe rolul instanțelor pentru recalcularea pensiilor ceea ce înseamnă mii de pensionari care își consumă banii și nervii pentru a se lupta pur și simplu pentru drepturile lor legale. Datele la zi comunicate oficial de Curtea de Apel Pitești sunt chiar mai grave decât cele pe care le cunoșteam noi când am tras un semnal de alarmă zilele trecute pe acest subiect. Este anormal ca mii de argeșeni să nu aibă altă cale de a obține pensia care li se cuvine decât apelul la justiție! S-a ajuns ca 75% din dosarele pe care le judecă Secția Civilă a Curții de Apel Pitești să fie cele ale oamenilor care dau în judecată Casa de Pensii Argeș. În 2021 ei au avut 1,1 milioane lei de recuperat cheltuieli de judecată. Absolut toate contribuțiile plătite de persoană trebuie să fie luate în calcul pentru stabilirea pensiei!!”, a scris Alina Gorghiu pe Facebook.

Articol scris de Simion Cristina

Distribuie!

0 Comentarii