Web Analytics

Hotărârile aprobate în ședința ordinară a Consiliului Județean Argeș

de | 28.09.2022 17:52 | Actualitate, Home, Politica si Administratie

Consiliul Județean Argeș a fost convocat miercuri, 28.09.2022, în ședință ordinară, desfășurată atât în format fizic cât și on-line și condusă de președintele Ion Mînzînă.

În cadrul ședinței au fost aprobate următoarele hotărâri:

-Încetarea de drept înainte de expirarea duratei normale a celui care a fost consilierul județean Marius – Dorel Postelnicescu înscris pe lista Partidului Național Liberal la alegerile pentru Consiliul Județean Argeș din data de 27.09.2020, începând cu data de 13.09.2022.

-Încetarea de drept înainte de expirarea duratei normale a mandatului de consilier judeţean al domnului Eleodor – Olavi Nițescu înscris pe lista Partidului Social Democrat la alegerile pentru Consiliul Județean Argeș din data de 27.09.2020, începând cu data de 21.09.2022.

-S-a aprobat Strategia de dezvoltare a serviciilor sociale în județul Argeș pentru perioada 2022-2027

-S-a aprobat Planul de școlarizare al Secției Școala Populară de Arte și Meserii Pitești din cadrul Centrului Județean de Cultură și Arte Argeș, pentru anul școlar 2022-2023. În acest an școlar, Școala Populară de Arte și Meserii Pitești va avea 94 de secții externe, în peste 30 de localități din județ, în cadrul cărora elevii vor urma cursuri de țesut – cusut, pictură, împletit nuiele, dansuri populare, olărit, iconografie și vor învăța să cânte la mai multe instrumente muzicale.

-S-a aprobat încheierea Acordului de Asociere între Județul Argeș și Clubul Sportiv Mioveni, pentru susținerea financiară în vederea desfășurării proiectului “Dezvoltarea clubului în sectorul de copii și juniori la secțiile de fotbal, tenis de masă, box și judo” și finanțarea cu suma de 50.000 lei. În cadrul acestui proiect participă 335 de sportivi (copii/juniori), perioada de derulare fiind de 12 luni (în cursul anului calendaristic 2022. Prin intermediul acestui proiect, se dorește dezvoltarea sportului de masă ca latură a educației tinerei generații, precum și valorificarea aptitudinilor individuale ale tineretului si atragerea sportivilor de pe raza orașului Mioveni și la nivelul județului Argeș, într-un sistem organizat de selecție, pregătire și competiție și într-un cadru organizat și profesionist. Cu o vechime de 21 ani în structurile sportive naționale, Clubul Sportiv Mioveni a obținut rezultate notabile la competițiile la care a participat, un exemplu în acest sens fiind secția de fotbal seniori, în cadrul căreia s-au reușit trei promovări în Liga I în anii 2007, 2011, 2021 și calificarea în semifinala Cupei României în anul 2007, sferturile de finală în anii 2014 și 2016. De asemenea, Clubul Sportiv Mioveni s-a remarcat de-a lungul timpului cu rezultate foarte bune și în alte ramuri și discipline sportive (box, judo, tenis de masă).

-S-au aprobat indicatorii tehnico – economici actualizați faza D.A.L.I. pentru obiectivul de investiție ”Consolidarea și modernizarea imobilului situat în str. Domnița Bălașa, nr. 19, aparținând Teatrului Davila Pitești, denumită Sala Așchiuță, județul Argeș” în valoare de 17.413.775,33 lei inclusiv T.V.A

-S-a aprobat contractarea și garantarea unei finanțări rambursabile interne în valoare de 129.799.000 lei, cu o maturitate de 12 de ani.

Citește și Radu Paraschivescu, la Pitești: ”Cititul ne face să trăim mai mult. Poți trăi milioane de vieți”

Pentru implementarea cu succes a proiectelor de investiții care beneficiază de fonduri europene nerambursabile dar și a proiectelor finanțate din bugetul propriu și pentru a nu afecta suplimentar bugetul județean pe termen scurt, mediu și lung, Consiliul Județean Argeș a contractat un nou împrumut în valoare de 129.799.000 lei. Perioada de grație este de 3 ani la care se adaugă o perioadă de rambursare de 9 ani.

Dezvoltarea Județului Argeș este principalul obiectiv al administrației publice locale. Interesul Consiliului Judetean Argeș este acela de a realiza obiective de investiții de interes județean atât din resursele proprii legal constituite, cât și din finanțări nerambursabile de la Uniunea Europeană. Instituția a reușit să atragă resursele financiare pentru o parte din investițiile de interes public județean, însă pentru responsabilitățile ce îi revin în perioada viitoare cu privire la dezvoltarea județului, este necesară o creștere a lichidităților financiare disponibile la nivelul bugetului Județului Argeș.

Citește și A fost stabilită suma pentru plata recenzorilor din Argeș

Banii vor fi folosiți pentru pentru:

-Restaurarea Galeriei de Arta Rudolf Schweitzer-Cumpăna – Consolidarea, protejarea și valorificarea patrimoniului cultural

-Restaurarea Muzeului Județean Argeș – consolidarea, protejarea și valorificarea patrimoniului cultural

-Creșterea eficienței energetice a Palatului Administrativ

-Extindere și dotare spații Urgență și amenajări incintă Spitalul Județean de Urgență Pitești

-Modernizarea DJ 503 lim jud. Dâmbovița-Slobozia-Rociu-Oarja-Catanele

-Consolidarea infrastructurii medicale pentru a face față provocărilor ridicate de combaterea epidemiei de COVID-19 la Spitalul de Pneumoftiziologie Sf. Andrei Valea Iașului

-Modernizare DJ 703B Morărești (DN 7+km 148+980)-Săliștea-Vedea-Lim. Jud. Olt (km 34+714-Lim. Jud. Olt (km 41+164)-Mârghia-Pădureți-Costești-Șerbănești-Siliștea-Căteasca-Leordeni (DN 7-km 91+230), comuna Căteasca

-Modernizare DJ 679D Malu-(DJ 679-km 38+940)-Colțu-Ungheni-Recea-Negrași -Mozacu, comuna Ungheni

-Modernizare DJ 739 Bârzești – Negrești – Zgriptești- Beleți

-Modernizare DJ 738 Poienari (DN 73- km 44+500)-Jugur-Drăghici-Mihăești(DC 11)

-Modernizare DJ 703 H Curtea de Argeș-Valea Danului-Cepari-Șuici-Lim. Jud. Vâlcea, com. Valea Danului și Cepari

-Modernizare DJ 704E Ursoaia-Bascovele-Ceaurești

-Construire corp de clădire nou la Spitalul Județean de Urgență Pitești.

Hotărârile Consiliului Județean Argeș pot fi consultate pe site-ul instituției: https://www.cjarges.ro/…/sedinta-ordinara-a-c.j.-arges…

Articol scris de Marius Ionel

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *