Web Analytics

Valeriu Nicolae şi motocicliştii de la „Bikers for Humanity” au pus fundaţia taberei de la Nucşoara

de | 21.07.2022 14:00 | Actualitate, Dezvăluiri, Home

De la poalele munților, la malul mării. Mai mulți copii din comuna argeșeană Nucșoara au fost la mare cu ajutorul Asociației „Casa Bună” din București, fondată de cunoscutul activist și jurnalist Valeriu Nicolae. „Copiii n-au mai văzut niciodată marea, s-au bucurat foarte tare”, a spus Valeriu Nicolae, contactat de Jurnalul de Argeș.

Fericirea copiilor se poate vedea și în fotografiile postate de asociație pe pagina de facebook. Săptămâna trecută, copiii au înălțat zmeie, au construit castele din nisipul fin, au cules scoici și s-au jucat în valuri, timp de patru zile, în apa de la plaja Corbu, atent supravegheați de reprezentanții asociației „Casa Bună”. De fapt, a fost a doua serie de copii plecați la mare anul acesta și mai urmează încă o serie la sfârșitul lunii august. Asociația a mai organizat două tabere la Răchita, în Munții Piatra Craiului, dar și altele lângă București, la Asociația „Casa Bună”. „În mod sigur, peste 50 de copii au fost în tabere până acum, în taberele de la mare, de la munte și de aici, din București”, ne-a mai spus Valeriu Nicolae.

Citește și “Casa Bună” din Ferentari face pui în Argeş / Activistul Valeriu Nicolae a cumpărat un teren de 30.000 euro la Nucşoara, pentru construirea unui aşezământ pentru copii

În ce stadiu e tabăra cu observator astronomic de la Nucșoara

În paralel, Asociația „Casa Bună” s-a apucat să facă și tabăra de la Nucșoara, casa cu observator astronomic despre care am mai scris în trecut. Au fost obținute autorizațiile, iar locul în care va fi poziționată tabăra este un teren din satul Nucșoara, în vârful unui deal, chiar într-unul dintre cele mai înalte puncte din Nucșoara, după cum ne-a povestit Valeriu Nicolae. Săptămâna trecută, în weekend, a fost pusă fundația împreună cu cei de la „Bikers for Humanity” și rockerul Cristian Hrubaru. „Au venit aproape 100 de oameni să ne ajute la construcție”, ne-a precizat Valeriu Nicolae.

În 2021, de Ziua Copilului, cei de la „Bikers for Humanity” au venit în satul Slatina din Nucșoara și s-au jucat cu copiii, l-au adus chiar și pe clovnul Bozo. De altfel, „Bikers for Humanity” a organizat un festival de rock în această vară, iar fondurile strânse din vânzarea biletelor au fost donate către viitoarea tabără din Nucșoara. Valeriu Nicolae a amintit și de ajutorul dat de primarul comunei.

Lucrările voluntarilor vor continua și la finalul lunii iulie, dar și în august, apoi un constructor le va prelua. „Noi sperăm ca la sfârșitul lui august, probabil sfârșitul lui septembrie, să fie gata la roșu construcția și după aceea sperăm ca până la sfârșitul anului să o terminăm de tot, să reușim să o avem gata, cel mai probabil, pentru o tabără în decembrie”, a concluzionat Valeriu Nicolae.

Citește și Casă cu observator astronomic la Nucşoara, pentru copiii aflaţi în grija Asociaţiei „Casa Bună”


Articol scris de Mari Tudor

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *