Web Analytics

Vaccinatul cu un păcat şi nevaccinaţii cu… mai multe

de | 28.10.2021 14:16 | Actualitate, Culise, Politica si Administratie

Al doilea an de criză medicală arată cu totul altfel decât primul. Și asta, deși situația, în cifre, este chiar mai dramatică. S-a trecut de la o extremă la alta, în doar câteva luni. De la izoleta cu care erau luați de acasă oamenii la prima suspiciune de infectare cu virusul Sars Cov2, la deplina libertate de circulație ale rudelor de gradul 1 pentru decedații diagnosticați cu Covid. Sau cum stăteam în casă anul trecut, pe vremea asta, două săptămâni, și eram păziți de poliție să nu ieșim afară. Eventualele argumentele au și ele contra-argumentele lor. Însă cum e ca tu, cetățean cu frica de lege și obișnuit a te conforma cerințelor autorităților să te duci la piață și să te întorci cu o frică și mai mare în suflet: aceea că te-ai contaminat.

Și asta, cu deplinul acord al celor care îți cer să respecți regulile. Este și asta o încălcare a drepturilor cetățenești? Este. Și acum să exemplificăm. De curând s-a stins din viață, din cauză de Covid, desigur, șoferul unei firme care își livrează produsele local, în piețe și în magazine alimentare. Văduva acestuia se duce îndoliată, a doua zi după înhumare să își cumpere cele trebuincioase fix în magazinul unde, până deunăzi, avea treabă chiar regretatul ei soț. Vânzătoarele o cunoșteau.

Femeile nu au avut curaj să o întrebe ce și cum, însă au comentat, speriate, după ce femeia în doliu a plecat. Iar comentariul lor a fost auzit și de oamenii de la coadă, care, firesc, și-au pus o mulțime de întrebări. Cum ar fi dacă femeia fusese testată și dacă da, cât de bun era testul?! Sau dacă era vaccinată?! Și dacă, da, oare putea răspândi virusul? Și uite așa, vorba aceea, vaccinatul cu un păcat și… nevaccinații cu mai multe…
(ELECTRO-CUTARE)

Citește și CNCAV: România recepționează, luni, 304.200 doze de vaccin produs de Pfizer/ BioNTech

Citește și Primarul Cristian Gentea s-a vaccinat cu a treia doză: “Le transmit tuturor că vaccinurile funcționează”

 

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii