Web Analytics

Ups! A apărut un prim contracandidat al lui Sorescu la şefia AJF Argeş

de | 26.01.2017 15:46 | Sport

13 Retevoescu

# Acesta este Gheorghe Retevoescu, managerul şcolii de fotbal care-i poartă numele şi care este afiliată la AJF Argeş din 2012

Funcţia de preşedinte al Asociaţiei Judeţene de Fotbal Argeş a devenit uşor-uşor extrem de vânată în fotbalul autohton, după ce Cornel Sorescu, actualul şi „veşnicul” şef de la AJF, a început să dea rateuri în ceea ce priveşte activitatea acestei instituţii.

Despre „deraierile” lui nea Cornel, aşa cum îi spun apropiaţii, am tot scris de-a lungul timpului şi de aceea ne vom limita de data aceasta strict la scenariul pus la cale de mai multe cluburi de fotbal din Liga a IV-a şi Liga a V-a pentru a-l înlătura pe Sorescu de la şefia AJF. Acest scenariu a avut ca o primă finalitate o deja anunţată candidatură a fostului arbitru Gheorghe Retevoescu, cel care şi-a şi făcut o platformă de conducere extrem de stufoasă, din care vom menţiona câteva puncte forte. De asemenea, vă vom dezvălui şi care sunt echipele care vor până acum explicit înlăturarea lui Sorescu.

Schimbarea statutului AJF duce automat la imposibilitatea exercitării funcţiei de către Sorescu

Manevra cât se poate de interesantă a unor conducători din fotbalul argeşean de a-l înlătura pe Sorescu de la AJF este strict legată de hotărârea FRF de a schimba statutul Federaţiei şi pe cel al asociaţiilor judeţene de fotbal. Iar, primele măsuri sunt cele legate de numărul de mandate ale preşedintelui, precum şi de vârsta acestuia. Se limitează aşadar vârsta candidatului la 61 de ani şi numărul de mandate să fie maxim de două. În atare situaţie, Sorescu este scos în afara ecuaţiei, oricine putând candida pentru funcţia de preşedinte al AJF, mai puţin domnia sa. Aşadar, la adunarea generală a AJF din luna februarie, acestea sunt primele măsuri în schimbarea statutului AJF, bineînţeles dacă ele vor fi şi votate de conducătorii cluburilor din fotbalul judeţean. Ulterior, va fi convocată o nouă adunare generală, cel mai probabil în vara acestui an, în care se va lua în discuţie funcţia de preşedinte şi candidaturile respective.

13 echipe din fotbalul judeţean sunt de acord cu schimbarea statutului care practic îl schimbă pe Sorescu

Din câte se pare Cornel Sorescu are zilele numărate la conducerea Asociaţiei Judeţene de Fotbal Argeş! Spunem acest lucru pentru că de curând nu mai puţin de 13 echipe din Liga a IV-a şi Liga a V-a vor propune unele măsuri de schimbare a statutului AJF prin care de fapt se propune îndepărtarea lui Sorescu de la şefia AJF. Cele 13 echipe judeţene de fotbal sunt: Şcoala de Fotbal „Gică Retevoescu”, Viitorul Ştefăneşti, Domneştiul, Speranţa Cornăţel din comuna Buzoeşti, Popeştiul, Căldăraru, Izvoru, Negraşi, Ştefan cel Mare, Valea Mare, Corbi, Davideşti şi LPS Piteşti. Printre propunerile acestora menţionăm limitarea exercitării funcţiei de preşedinte la numai două mandate, vârsta maximă pentru această funcţie să fie de 61 de ani, persoana respectivă să poată să-şi exercite funcţia deşi are studii medii şi interzicerea ocupării acestei funcţii celor care au făcut poliţie politică.

Gică Retevoescu: „Cooptarea în comisiile judeţene a cât mai mulţi tineri, foşti fotbalişti, arbitri şi antrenori este una din priorităţile mele”

Aşa cum spuneam, a apărut deja un prim contracandidat pentru Sorescu la şefia AJF în persoana lui Gheorghe Retevoescu, cel care ne-a trimis pe adresa de e-mail a ziarului întreaga sa platformă-program de conducere a AJF, ceea ce ne-a făcut să credem că treaba este cât se poate de serioasă. Nu putem publica întreaga platformă şi de aceea vom menţiona în cele ce urmează doar câteva idei principale. „Acordarea premiului Fair-Play pentru echipele sancţionate cel mai puţin din punct de vedere disciplinar; obligativitatea arbitrilor şi observatorilor de joc să menţioneze în raportul de joc respectiv raportul de observare, cel mai bun jucător, astfel încât comisia tehnica a AJF Argeş să poată desemna şi premia jucătorul etapei; premierea golgeterilor din fiecare serie; achitarea baremurilor de arbitraj la meciurile de juniori de către AJF, din alte surse – sponsorizări, parteneriate cu autorităţile locale, firme; acordarea unui set complet de echipament pentru echipele nou înscrise în competiţie; cooptarea în comisiile judeţene a cât mai mulţi tineri, foşti fotbalişti, arbitri, antrenori sau alţi oameni de fotbal, care prin profesionalismul, tinereţea, dinamismul şi seriozitatea lor, să creeze un climat nou, modern şi plăcut de lucru, cărora nimeni să le poată reproşa ceva. Competiţiile intercluburi reprezintă hrana permanentă a sportului, aici se văd jucătorii, aici se observă performanţa antrenorilor şi al arbitrilor. O competiţie lipsită de intensitate şi rivalităţi sportive, de miză, nu pot atrage şi nici genera valoare. Competiţia de valoare aduce valoare. Mă voi implica în îmbunătăţirea arbitrajelor, care trebuie să reprezinte în permanenţă capacitatea AJF Argeş de a menţine o linie echidistantă între interesele subiective ale cluburilor şi jucătorilor şi cele obiective ale jocului de fotbal”, se arată, printre altele, în programul lui Retevoescu.

Posibili alţi contracandidaţi pentru Sorescu

Nu ştim câtă susţinere va avea Gică Retevoescu în rândul echipelor de fotbal din judeţ, însă este limpede că anunţarea candidaturii acestuia, a generat automat şi alte variante de viitor preşedinte care circulă în acest domeniu fotbalistic. Fie că vor să candideze, fie că se gândesc sau fie că sunt propuşi de alte persoane, realitatea este că există şi alţi contracandidaţi pentru Sorescu. Aşadar, în cărţi sunt şi Daean Ceauşu, profesor de sport, Marius Prisăceanu, fostul fotbalist al FC Argeş, Adrian Simion, fost fotbalist şi arbitru de primă divizie, Constantin Pacoste, cunoscutul om de fotbal de la Davideşti, precum şi Alexandru Postelnicu, actual jurist al AJF.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii