Web Analytics

UPDATE/ Primăria Pitești: Nu a fost percheziție în insituție

de | 9.02.2022 11:06 | Actualitate, Politica si Administratie

UPDATEPRIMĂRIA PITEȘTI TRANSMITE:

Referitor la informațiile apărute în spațiul public vizavi de o percheziție efectuată la Primăria Pitești, facem precizarea că nu a fost o percheziție și transmitem următoarele:

Serviciul de investigare a criminalității economice a solicitat, în această dimineață, acte de autorizare a construirii unui imobil din Pitești: proiect tehnic, memoriu tehnic, certificat de urbanism, autorizație de construcție, etc. Solicitarea vine ca urmare a anchetei în desfășurare într-un dosar penal aflat în supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești.

Citește și:Poliția Economică, verificări de documente la Primăria Pitești
Primarul Cristian Gentea transmite un mesaj clar:
„Activitatea administrației municipale nu este afectată, dimpotrivă – este susținută într-o colaborare deschisă cu instituțiile statului privind legalitatea construcțiilor și dezvoltarea imobiliară în municipiu.
Din prima zi în primărie am urmărit respectarea legii! Oricând vom pune la dispoziție autorităților competente orice document solicitat și apreciem modul în care își fac datoria cei de la investigarea criminalității economice!”
Ancheta este în desfășurare.

UPDATE-IPJ ARGEȘ TRANSMITE:

Astăzi, 9 februarie, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Argeș, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, efectuează 13 percheziții domiciliare, la locuințele unor persoane, precum și la sediile și punctele de lucru ale unor societăți comerciale, într-un dosar penal privind modificări neconforme ale unor imobile, din domeniul construcțiilor civile. Persoanele sunt bănuite de abuz în serviciu, fals intelectual și uz de fals.

Perchezițiile se desfășoară la locuințele unor persoane, precum și la sediile și la punctele de lucru ale unor societăți comerciale din județul Argeș și municipiul București.

Citește și:Argeș. Percheziții la un tânăr de 23 de ani, bănuit de furt calificat

Din cercetări a reieșit că, pentru un imobil, pentru care a fost obținută autorizație de construire cu regim de înălțime P+2E, dezvoltatorul imobiliar ar fi modificat construcția, transformând imobilul într-unul cu regim P+2E+M. Ulterior, cu ocazia recepției lucrărilor, membrii comisiei de recepție ar fi atestat faptul că lucrarea de construcție realizată ar respecta prevederile proiectului și ale autorizației de construire.

Prejudiciul stabilit până în prezent este de 680.000 de lei, reprezentând valoarea investiției edificate ilegal.

Șase persoane urmează să fie conduse la sediul poliției, pentru audieri.

La activități participă luptători ai Serviciului pentru Acțiuni Speciale Argeș și specialiști criminaliști din cadrul Serviciului Criminalistic – I.P.J. Argeș.

Știre inițială

Poliția Economică a efectuat verificări, miercuri dimineață, la Primăria Pitești. Potrivit instituțiilestatului.ro, sunt vizate documente referitoare la construcția ilegală a unui bloc de pe strada Nicolae Iorga.

Despre acest subiect a vorbit, la momentul respectiv, chiar primarul Cristian Gentea. Tot edilul a fost cel care a descoperit construcția ilegală a imobilului.

Articol scris de Bianca Solomon

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *