Unul dintre cei 25 de proxeneţi de la Câmpulung şi-a recunoscut faptele

de | 25.05.2017 12:45 | Dezvăluiri

01 proxeneticampulungLa sfârșitul anului trecut, 25 de bărbați din Câmpulung au fost reținuți pentru proxenetism și spălare de bani în urma unor ample percheziții. Conform procurorilor, inculpații nu au lucrat o zi în viaţa lor însă din activitatea infracțională au obținut peste 3 milioane de euro, bani produşi de tinerele plasate la produs în străinătate. Într-unul din dosarele ajunse pe rolul Tribunalului Argeș au fost trimiși în judecată trei proxeneți din lotul total de 25. Unul dintre cei trei proxeneți a semnat acord de recunoaștere a vinovăției.

„M-am reabilitat și mi-am găsit loc de muncă”

Dosarul îi vizează pe Constantin Bogdan Stroe, Ionuţ Alexandru Gaşcu şi Bogdan Andrei Bădulici, aceștia fiind acuzaţi de proxenetism şi spălare de bani. Pe 8 iunie, la Tribunalul Argeș, se va judeca, în cameră preliminară, primul termen al dosarului. Pe 18 mai, la aceeași instanță, s-a judecat verificarea măsurilor preventive inculpații cerând anularea controlului judiciar. Unul dintre proxeneți, Alexandru Gașcu a recunoscut faptele pentru care era acuzat și a precizat judecătorului că s-a „reabilitat”.
„Eu mi-am recunoscut faptele. Doamna judecător, eu m-am reabilitat, mi-am găsit loc de muncă, am încheiat un contract de muncă”, a precizat Alexandru Gașcu în fața instanței cerând renunțarea la controlul judiciar. Pe aceeași premisă au mers și ceilalți doi inculpați, care au precizat că doresc să părăsească țara pentru a găsi un loc de muncă, fapt ce le este interzis în urma controlului judiciar. Într-un final, Tribunalul Argeș a decis să mențină măsura preventivă a controlului judiciar față de cei trei.

Îi era interzis să vorbească cu părinții săi deși locuiau în aceeași casă

O situație mai aparte era în cazul lui Bogdan Stroe căruia îi era interzis să vorbească cu părinții lui, martori în dosar, deși locuiau în aceeași casă. Deși a menținut controlul judiciar, instanța a înlăturat, la termenul din 18 mai, obligaţia luată faţă de inculpaţi de a comunica cu martorii și ceilalți inculpați din acte.

26 de mașini de lux au fost ridicate de la proxeneți

7 masina proxenetiÎn octombrie 2016, în urma celor 43 de percheziţii efectuate de poliţiştii din Argeş la proxeneții din Câmpulung, aceştia au ridicat: 26 de autovehicule, aproape jumătate de kg. de aur, 191.000 de lei, 82.000 de euro, 18 ceasuri şi 114 volane auto, de la persoane bănuite de săvârşirea infracţiunii de proxenetism. De asemenea poliţiştii au ridicat un pistol de calibru 9 mm. şi 6 cartuşe, deţinut ilegal. Din cercetări a reieşit că, în perioada 2008 – 2016, persoanele vizate ar fi determinat şi înlesnit practicarea prostituţiei de către 80 de femei, în majoritate minore, în state ale Uniunii Europene.

Distribuie!

Articol scris de Jurnalul de Arges

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

0 Comentarii