Universitatea din Pitești oferă 500 de burse la taxă. Sunt granturi de studii pentru reducerea abandonării facultăţii

de | 24.07.2021 12:18 | Actualitate, Home

Universitatea din Piteşti a luat în această săptămână o decizie lăudabilă: va oferi 500 de burse studenţilor din anul I care se vor înmatricula pe locurile cu taxă până la sfârşitul lunii septembrie.

Valoarea fiecărei burse de sprijin pentru studenţii de pe locurile cu taxă este de 3.000 de lei. Bursele provin din fondurile proprii ale Universităţii din Piteşti.

„Bursele au fost gândite pentru acoperirea parţială a taxelor de studii, ce la Universitatea din Piteşti sunt între 3.400 lei şi maximum 7.000 de lei.

Este pentru prima dată când ni se deblochează de la Ministerul Educaţiei o parte din soldul de burse, fiind vorba de 1,5 milioane lei.

Iar noi am transformat această sumă în 500 de granturi de studii a câte 3.000 de lei pentru acoperirea parţială a taxei de şcolarizare şi implicit pentru reducerea abandonului şcolar.

În prezent lucrăm la metodologia pe baza căreia vom acorda cele 500 de burse.

Va fi practic un pachet financiar extraordinar pentru studenţii boboci ai Universităţii din Piteşti”, a declarat pentru „Adevărul” Adrian Sămărescu, prorectorul Universităţii din Piteşti.

Conform estimărilor oficiale, Universitatea din Piteşti va avea în anul 2021-2022 aproximativ 2.000 de studenţi în anul I. Iar un sfert dintre ei vor primi burse.

Înfiinţată în 1962, Universitatea din Piteşti are la ora actuală în total 8.500 de studenţi.

Acest articol este despre: burse,studenti,universitatea din pitesti

Distribuie!

Articol scris de Bianca Solomon

Redactor- Jurnalul de Argeș, Pitești. Absolventă a Facultății de Jurnalism, Universitatea din Pitești. Studentă la programul Master-Comunicare Organizațională, UPIT.

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Se reduce prețul la energie și la gaze

Premierul Nicolae Ciucă a anunțat că Guvernul va lua o serie de măsuri pentru facturi prin OUG. El a declarat că la consumatori se va percepe un preț de 0,68 bani/kw oră la factura de curent electric. "Am reuşit să ajungem la un acord astfel încât la energie plafonul...

Fiesta latino-americană la Filarmonica Pitești
Fiesta latino-americană la Filarmonica Pitești

Filarmonica Piteşti organizează joi, 20 ianuarie, de la ora 19:00, în Sala ”Simfonia” a Centrului Multifuncţional, un nou concert simfonic. La pupitrul dirijoral se va afla, în premieră, dirijorul argentinian Ramiro Arista. În program: Arturo Márquez – ”Danzón No. 2”,...